HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı tutuklandı

22 Ekim 2019
HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı tutuklandı

Diyarbakır'da dün gözaltına alınan 4 belediye başkanı bugün adliyeye sevk edildi. Yerine kayyım atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Selçuk Mızraklı tutuklanmasına karar verildi. Kararın ardından Mızraklı'nın açıklaması Twitter hesabından paylaşıldı. Mızraklı, "Baş eğmedik, baş eğmeyeceğiz! Bu da onlara dert olsun!" dedi.

Gözaltına alınıp görevden alınarak yerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Selçuk Mızraklı hakkında tutuklama kararı verildi.

Selçuk Mızraklı ile birlikte Kayapınar ve Bismil ilçelerinin belediye başkanları HDP'li Kezban Yılmaz ve Orhan Ayaz da dün gözaltına alınmıştı.

Selçuk Mızraklı, 19 Ağustos'ta Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Başkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bedia Özgökçe Ertan ile birlikte görevden alınmıştı.

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada; Mızraklı, Türk ve Ertan'ın "terör örgütleriyle iltisak-irtibatı olduğu", "terör örgütlerine destek verdikleri" yönünde tespit ve deliller bulunduğu" belirtilmişti.

Bismil Belediye Başkanı Orhan Ayaz denetimli serbestlik ile bırakılırken, diğer iki belediye başkanlarının ifadelerinin alınmakta olduğu bildirildi.

‘BELEDİYE BAŞKANLIĞI DÖNEMİYLE İLGİLİ TEK SORU YOK’

Selçuk Mızraklı’nın avukatları “Belediye başkanlığıyla ilgili olarak bir şey sorulmamış. Bir itirafçının uyduruk beyanına dayanılarak, savcılık tarafından tutuklamaya sevk edilmiş gibi görünüyor. Yine suç icat etmeye çalışıyorlar. Hâkim tarafından sorgulanmasını bekliyoruz. Kısıtlama var, sorgu tutanağını göremiyoruz” dedi.

Tutuklama kararının ardından Mızraklı’nın açıklaması Twitter hesabından paylaşıldı. Mızraklı, “Baş eğmedik, baş eğmeyeceğiz! Bu da onlara dert olsun!” ifadelerini kullandı.

CHP İL BAŞKANI KAFTANCIOĞLU TEPKİ GÖSTERDİ

Karara tepki gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da, Twitter hesabından “Vesayetçi iktidar bu ülkede bazı vatandaşların seçme ve seçilme haklarını ellerinden almakla yetinmedi; şimdi de seçilmiş belediye başkanlarının özgürlüklerini gasp ediyor. Bu bölücülü eylemler iç ve dış politikadaki çaresizlikten, siyaseten tükenmişlikten kaynaklanan son çırpınışlar” şeklinde paylaşım yaptı.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…