Kadirova ailesinin avukatı: Tanıkların çok ciddi beyanları var

9 Ekim 2019
Kadirova ailesinin avukatı: Tanıkların çok ciddi beyanları var

Özbekistan vatandaşı Nadira Kadirova'nın aile avukatı konuyla ilgili dosyaya halen ulaşamadığını ancak tanıkların çok ciddi beyanları olduğunu söyledi.

AK Partili Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde çalışan Nadira Kadirova’nın ölümüne ilişkin konuşan ailesinin avukatı, ”Ulaştığımız tanıklar ve çok ciddi beyanları var” dedi. Avukat Birol Öztürk, “Özbekistan’da bulunan Türkiye Konsolosluğu vekaletname konusunda ağabeye zorluklar çıkarttı” ifadelerini kullandı.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, Ünal’a ait silahtan çıkan kurşunla vurulan 23 yaşındaki Özbekistan vatandaşı Kadirova’nın ölümüyle ilgili vekaletname almaya çalışan ağabeyi haftalardır uğraşıyor. Öztürk, “Hâlâ dosyaya ulaşamadım ve dosyaya ulaştığımda çok detaylı bir açıklama yapacağım. Dosyaya ulaşamamamın en önemli nedeni vekaletname konusunda çıkarılan zorluklardır” ifadelerini kullandı.

Ailenin durumuna da değinen avukat Öztürk, şunları söyledi, ”Aile perişan halde ve kendilerine çok fazla telefon geldiğini belirtti. Abisi ile konuştuğumda çok ciddi baskı yapıldığını söyledi ve cenazeyle birlikte Özbekistan’a giden Ünal’ın şoförü üzerinden de baskı yapıldığını düşünüyorum. Aile çok tedirgin durumda. Bu olayla alakalı çok ciddi duyumlarımız var. Ulaştığımız tanıklar var ve bu tanıkların çok ciddi beyanları var.”

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…