Diyarbakır’da polis panzerinin çarptığı çocuk yaşamını yitirdi

13 Eylül 2019
Diyarbakır’da polis panzerinin çarptığı çocuk yaşamını yitirdi

11 Eylül’de Diyarbakır merkez Bağlar ilçesinde seyir halindeki polise ait zırhlı aracın çarptığı 6 yaşındaki Efe Tektekin yaşamını yitirdi.  Panzerler Silopi'de de iki çocuğu ezerek öldürmüştü.

5 Nisan Mahallesi Emek Caddesi üzerinde gerçekleşen kazada ağır yaralanan Tektekin, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tedavi altınaydı. 

6 yaşındaki Efe Tektekin’in cenazesi otopsi işlemleri için Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Tektekin’in cenazesi, Yeniköy Mezarlığı'nda defnedilecek. 

Efe Tektekin’in babası Ahmet Tektekin, 80 yaşındaki babası Mehmet Tektekin’in de yaklaşık bir sene önce aynı bölgede TOMA’nın çarpması sonucu hayatını kaybettiğini söylemişti. 

3 Mayıs 2017’de de Şırnak’ın Silopi ilçesinin Karşıyaka Mahallesi’nde panzer manevra yaparken bir eve çarpmıştı. 

Kazada içeride uyuyan 7 yaşındaki Muhammed Yıldırım ve 6 yaşındaki kardeşi Furkan Yıldırım hayatını kaybetmişti. Yargılamada sanık polislerden Ömer Yeğit 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırılırken, amiri Murat Maden'in beraatına karar verilmişti.

Bilirkişi raporunda sanık 2 polisi "alt düzeyde tali kusurlu", panzeri ise “asli kusurlu” gösteren bilirkişi raporu tepki çekmişti. Müdahil avukatı Nuşerevan Elçi, “Rapor demeye bin şahit lazım. Suçluları suçtan kurtarmak sebebiyle hazırlanan bir rapor bu. Kanuna aykırı bir emri yerine getirmek de suçtur. Şimdi panzer mi cezalandırılacak?” sözleriyle tepki göstermişti.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…