İzmir Barosu, TBB’ye tepki gösterdi: Bizi temsil etmiyorsunuz

18 Ağustos 2019
İzmir Barosu, TBB’ye tepki gösterdi: Bizi temsil etmiyorsunuz

2 Eylül’de yapılacak olan Adli Yıl Açılış Töreni'ne katılmayacağını duyuran 41 barodan biri olan İzmir Barosu, törene katılacağını açıklayan Türkiye Barolar Birliği’ne (TBB) ‘Bizi temsil etmiyorsunuz’ başlıklı açıklamayla tepki gösterdi.

Yargıtay Başkanlığı’nın 2 Eylül’de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenleyeceği Adli Yıl açılış töreni için barolara gönderdiği daveti geri çeviren baro sayısı 41’e yükseldi. Ret yanıtı verecek baroların sayısının artabileceği de ifade edildi. Törene katılacağını açıklayan Türkiye Barolar Birliği’ne (TBB) ise tepkiler sürüyor. İzmir Barosu TBB’ye “Bizi temsil etmiyorsunuz” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Türkiye Barolar Birliği (TBB), Başkan Metin Feyzioğlu‘nun adli yıl açılış törenine katılacağını açıkladı. Daha önce Feyzioğlu konuşmasın diye düzenleme değişmişti. Feyzioğlu, buna rağmen törende konuşma da yapacak.

TBB tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Yargıtay Başkanlığı’nın Adli Yıl Töreni’ne Türkiye Barolar Birliği Başkanı’nı davet etmesi üzerine konu Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu’nda tüm yönleriyle görüşülmüştür.

Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu törene katılım sağlanmasına karar vermiştir.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu törene katılacak ve eskiden beri gelen geleneğin devamı olarak Yargıtay Başkanı Sayın İsmail Rüştü Cirit ile birlikte Adli Yıl açış konuşmasını yapacaktır.

Meslektaşlarımızın ve milletimizin beklentisi sorunlarımızın konuşarak çözülmesidir. Bizim de sorunları konuşarak, iletişim kurarak hep birlikte çözebileceğimize inancımız tamdır.”

TTB'nin bu açıklaması karşısında İzmir Barosu’ndan Türkiye Barolar Birliği’ne hitaben yapılan açıklamada “İzmir Barosu 111 yıldır olduğu gibi bugün de hiçbir muktedirin önünde eğilmeyerek, temel hak ve özgürlüklerin korunması, demokrasi, insan hakları ve evrensel hukuk ilkelerinin uygulanması için erkler ayrılığı mücadelesini sürdürmektedir. Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak olan adli yıl açılışına katılma kararı alarak nezdimizde meşruluğunuzu yitirmiş olduğunuzdan, düzenlenecek törende İzmir Barosu’nu temsil etmediğiniz hususunu bilgilerinize sunarız” denildi.


3 barodan katılma kararı

Törene Türkiye Barolar Birliği’nin yanısıra üç baro katılacağını açıkladı. Buna göre Elazığ, Çorum ve Rize Baroları külliyedeki törene katılacaklar.

Davete henüz yanıt vermeyen Diyarbakır Barosu kararını Pazartesi günü açıklayacak.

Beştepe’deki Adli Yıl Açiliş Töreni’ne katılmayacağını açıklayan baroların listesi:

 

Adana
Adıyaman
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Bursa
Çanakkale
Denizli
Düzce
Eskişehir
Gaziantep
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kırklareli
Kocaeli
Kütahya
Malatya
Manisa
Mersin
Muş
Muğla
Ordu
Sinop
Şanlıurfa
Tekirdağ
Tunceli
Trabzon
Van
Yalova
Zonguldak

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…