Sabahattin Önkibar: Bahçeli MİT ajanı mı, kaseti mi var?

17 Mayıs 2019
Sabahattin Önkibar: Bahçeli MİT ajanı mı, kaseti mi var?

Devlet Bahçeli'nin MİT ajanı olduğu iddiası bizzat MHP çevrelerinden ortaya atılmıştı. Alparslan Türkeş'in en yakınında bulunan doktoru Selim Kaptanoğlu,  Türkeş'in Devlet Bahçeli'nin MİT ajanı olduğu yönünde yazısı bulunduğunu ileri sürmüştü.

İstanbul seçimlerinin iptali sonrası siyaset sahnesinde sıcak gelişmeler yaşanıyor.

31 Mart’ta Kürt oylarının da ciddi desteğiyle İstanbul’u kazanan CHP adayı Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran’da yapılacak seçimlerde bir kez daha bu seçmen kitlesini kazanmak zorunda gözüküyor.

İstanbul’da sonuca etki eden 900 bin kadar Kürt oyundan bahsediliyor. Böyle bir denklemde hükümetten peş peşe Abdullah Öcalan adımları gelmeye devam ediyor. Sekiz yıl aradan sonra avukatları ile görüşüne izin verilen Öcalan için MHP lideri Devlet Bahçeli’den “Görüşmesinde mahsur yok” çıkışının gelmesinin ardından Adalet Bakanlığı devreye girdi ve bu yasağın kaldırıldığını duyurdu. 

Aydınlık gazetesinde Erdoğan'ı eleştiren yazılarını azaltması gerektiği yolundaki direktif sonrası istifasını veren ve şu anda düzenli olarak Oda TV'de yazan gazeteci Sabahattin Önkibar, Ahval'e yaptığı konuşmada, son yıllarda birçok kritik olayda Bahçeli imzası olduğuna dikkat çekerek, “O bir figüran, perde arkasında Saray var” diyor.

Daha önce toplatma kararı çıkartılan Devlet Bahçeli kitabının da yazarı olan Önkibar, “Bahçeli MİT ajanı mı? Kaseti mi var?” sorusuna cevap arıyor.

Ülkücü hareketin lideri olan Alparslan Türkeş’in farklı kişilerle yaptığı görüşmelerde Bahçeli için “MİT elemanı” dediğini öne süren Önkibar, eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’le yaptığı bir görüşmede de yine aynı iddiayı duyduğunu söylüyor.

Demirel hayattayken söz verdiği için Bahçeli hakkındaki “MİT ajanı” iddiasını gündeme getirmediğini belirten Önkibar, vefatı sonrası bunu açıkladığını ifade ediyor.

Bahçeli, son yıllarda Türkiye siyasetine yön veren birçok gelişmede ilk adımı atan isim olarak öne çıkıyor.

İktidarın, İstanbul’u kazanmak için Öcalan adımlarını attığını savunan Önkibar, “Saray, Kürt seçmenin gözüne şirin gözükme çabasında” ifadesini kullanıyor.

Erdoğan’ın, kendi söyleyemediklerini Bahçeli’yi öne sürerek söylettiğini ve kamuoyu algısı oluşturduğunu ileri süren yazar, “Ey Bahçeli yoksa Abdullah Öcalan’ı ev hapsine çıkartacaklar, karşılığında İstanbul’da oy alacaklar da bu işin merkezinde sen mi varsın” diye soruyor.

Önkibar, “Bahçeli’nin kaseti var” iddialarına da değiniyor.

“Ben böyle bir kaseti seyretmedim” diyen Önkibar, “Ama akıl alamayacak şekilde pek çok ciddi kesimlerden kaseti var ve kaset ile tehdit ediliyor iddiaları hep gündemde tutuluyor. Bunu da yorum olarak aktarmış olayım” ifadesini kullanıyor.

13 kasım 2015'te Önkibar'ın Aydınlık'taki yazısının ilgili bölümünü ulusalkanal şöyle aktamıştı:

Yıl:1976

Alpaslan Türkeş, Namık Kemal Zeybek’in yanına Ramiz Ongun’u katarak ülkücüleri bilinçlendirmek için seminer grupları oluşturmasını ister.

Her meslek grubundan seminerci isimler belirleyen Zeybek üniversite öğretim görevlileri adına hiç tanımadığı ama adını duyduğu asistan Devlet Bahçeli’yi düşünür.

Ramiz Ongun şu gerekçe ile itiraz eder:

-”Bahçeli olmaz çünkü o MİT’çi.”

Namık Kemal Zeybek şaşırır ve bu beyanı Alpaslan Türkeş ile paylaşır.

Türkeş: “Ramiz Ongun’un söylediği doğru... Bahçeli, MİT’in kullandığı bir isim. Kovarsak başka bir ismi aramıza sızdıracaklar ve o kim diye pek çok arkadaştan şüpheye düşeceğiz. Onun için bildik MİT’çiyi aramızda tutuyoruz.”

Evet tam 39 yıl önce yaşanan bu olayı Namık Kemal Zeybek, Ulusal Kanal’daki programımda açıkladı... Cevap verin Devlet Bey, Zeybek ve dolayısı ile Alpaslan Türkeş yalan mı söylüyor? Gönderin açıklamayı yayınlayayım...

ulusalkanal.com.tr

**

Türkeş'in mektubu

Devlet Bahçeli'nin MİT ajanı olduğu iddiası bizzat MHP çevrelerinden ortaya atılmıştı. Alparslan Türkeş'in en yakınında bulunan doktoru Selim Kaptanoğlu,  Türkeş'in Devlet Bahçeli'nin MİT ajanı olduğu yönünde yazısı bulunduğunu ileri sürmüştü.

TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu bünyesindeki 12 Eylül Darbesi Alt Komisyonu'nda bilgisine başvurulan MHP'nin kurucu lideri Alparslan Türkeş'in 3.5 yıl yattığı Mevki Hastanesi'ndeki doktoru Selim Kaptanoğlu, Türkeşi'n bu konuda mekttubu olduğunu söylemiş ve şöyle demişti:

''O mektubu eve ben götürdüm, Muharrem Şemsek'e. Hastanedeyken yazdı o yazıyı. Muharrem Şemsek'e ben götürdüm. MÇP kurulurken. Şöyle bir fikri vardı: ‘Biz MİT ajanı olduğunu bilirsek zarar vermez bize, kontrol altında tutabiliriz. Yabancı bize daha çok zarar verir.' Yani o MİT elemanları MHP'nin hep çok vardı içinde, sızan çok vardı.''

11161138

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…