Soylu Bahçeli çizgisinde: Kendisini PKK'dan ayırmayan HDP ile temasları ortada

22 Nisan 2019
Soylu Bahçeli çizgisinde: Kendisini PKK'dan ayırmayan HDP ile temasları ortada

Özkoç, “Bu saldırı öldürmek amacıyla yapıldı. Genel Başkan’a defalarca yumruklandı, genel başkan yardımcımızın kaburgası kırıldı.CHP liderinin korumasını üstlenen koruma müdürü 10:03’te Ankara Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü’ne bilgi verdi. Yani prosedür yerine getirilmişti.” dedi.

Soylu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

- Tören esnasında henüz cenaze namazı kılınmamışken önce Mansur Yavaş alana gelmiştir, kendisine karşı köylü kadınların kısmi protestosu olmuştur. Sonra alana Kemal Kılıçdaroğlu gelmiştir. Bu sefer kendisine yoğun sözlü protesto olmuştur.

- Şehit yakınlarının bulunduğu alandan Kemal Kılıçdaroğlu aracına doğru giderken önce sözlü, ardından da kamera görüntülerinden görüldüğü gibi açıkça bir saldırı oluyor. Daha sonra mahalledeki bir eve giriliyor. Şehit yakınlarının bulunduğu alandan Kılıçdaroğlu'na açık bir saldırı düzenlenmesi söz konusudur.

- Elbette ki siyasiler sitem ve tepkilerle karşılaşabilirler. Ancak burada fiziki bir saldırı söz konusudur ve bizmi bunu tasvip etmemiz mümkün değildir. Alışkanlıklarımızla, kültürümüzle ve yaşantımızla uyuşmayan bir hadisedir.

- Olaya karışan toplam 9 kişi, savcılığın talebi üzerine ifadeleri alınmak üzere getirilmiştir.

- Cenazeye kimin katıldığı bellidir. Kameralarla ve plaka tanıma sistemiyle bunları tespit etmek mümkündür.

'GÜVENLİK KUVVETLERİMİZ OLAYI AÇIĞA ÇIKARMAK İÇİN ÇALIŞIYORLAR'

- Sosyal medyanın da etkisi sonucunda ciddi bir bilgi kirliliğiyle karşılaşabiliyoruz. Güvenlik kuvvetlerimiz olayı tüm yönleriyle ortaya çıkarabilmek için çalışıyorlar.

- CHP tarafından hadisenin provokasyon olduğu ve olayın dışarıdan getirilen insanlarca yapıldığı söyleniyor. Şimdiye kadar yapılan çalışmalarda, olayın dışarıdan getirilen insanlarla yapılan bir provokasyon olduğuna dair bir bulgu yok.

- Olaya katıldığını tespit ettiğimiz kişilerin çoğunluğu Akkuzu mahallesindendir.

- Değerlendirmelerimize göre, ortada organize bir provokasyon olmadığı görülmüştür. Saldırı ne kadar yanlışsa, bu olaydan siyasi rant çıkarmak da o kadar yanlıştır.

'KILIÇDAROĞLU, CENAZEYE GELECEĞİNİ GÜVENLİK KUVVETLERİYLE PAYLAŞMADI'

- Kılıçdaroğlu cenazeye gelecekse bunu güvenlik kuvvetleriyle paylaşmalıydı. CHP'nin HDP ile teması ve HDP'nin PKK ile kendisini ayırmayan politikası ortadadır. PKK tarafından şehit edilen, acının ve duygunun oluştuğu bir cenazeye Kılıçdaroğlu'nun gelişi haber verilmeliydi.

- Kılıçdaroğlu, cenazeye geleceğini güvenlik kuvvetleriyle paylaşmadı. 

- İçişleri bakanlığım döneminde sadece kendisine değil, hiçbir siyasi partinin güvenliğine en ufak bir halel getirmedik.

- Kimse kusura bakmasın, CHP'nin olaya bakışı ihtiyaç duyduğumuz yapıcı bir bakış açısı değildir.

- CHP yöneticilerinin şahsıma defalarca küfür ve hakaret ettirmeleri bu meseleye nasıl yaklaştıklarını göstermektedir.

'OLAYLARI İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA YIKMAK DOĞRU DEĞİLDİR'

- Sayın Kılıçdaroğlu meseleyi İçişleri Bakanı'na yıkacağına, olayın nedenini siyasi ortaklarına bir kez daha sormalıdır. Bir yandan PKK'nın siyasi koluyla ortaklık kurup, olayları İçişleri Bakanı'na yıkmak doğru değildir. Bütü bunlar milletin gözü önünde yaşanmıştır.

- Herkes PKK terörü karşısında tavrını takınmalıdır. İkircikli tutumlar milletin hafızası tarafından kayda alınmaktadır. Türkiye'nin terörle mücadelesi devam edecektir.

- Oluşturulmaya çalışılan iklim ve kurgu çok net açıktadır. Bugün HDP PKK ile arasına herhangi bir duvar örmemiştir. Tam tersi, seçim sonrasında da seçim öncesindeki keskin söylem ve eylemlerine aynen devam etmektedir. Terörle mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecektir.

- Herkes sağduyu tavsiye ediyor. Ancak bunu tavsiye etmek yetmez, gereğini yapmak gerekir. Kılıçdaroğlu dahil olmak üzere bütün CHP yöneticilerinin yaptıkları açıklamalar, esas gerçeği örtmeye çalışmaktır.

- Memleketime, ülkeme, milletime yapmış olduğum hizmetin bedelini ödemeye hazırım. Bunun tayin edicisi ne Kılıçdaroğlu'dur, ne de avanesidir.

- Yaşanan hadiseden dolayı geçmiş olsun dileklerimizi tekrar ediyor ve gerekli bütün adli tahkikatlerin sürdüğünü ifade etmek istiyorum.

CHP'den Süleyman Soylu'ya jet yalanlama!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Kılıçdaroğlu'nun cenazeye katılımı öncesinde güvenlik kuvvetlerine bilgi verildiğini söyledi. Özkoç, “Bu saldırı öldürmek amacıyla yapıldı. Genel Başkan’a defalarca yumruklandı, genel başkan yardımcımızın kaburgası kırıldı” dedi.

CHP'den Süleyman Soylu'ya jet yalanlama!

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Kılıçdaroğlu'nun Ankara'da şehit cenazesinde uğradığı saldırıyla ilgili konuşarak " Kılıçdaroğlu'nun cenazeye katılımı öncesinde güvenlik kuvvetlerine bilgi verildi" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, güvenlik kuvvetlerine bilgi verilmediğini iddia ederek adeta CHP'yi suçlar dilde bir açıklama yapmıştı.

Özkoç'un açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

PROVOKATÖRLERİ UZAKLAŞTIRAN BİR MÜDAHALE OLMADI’

Az önce İçişleri Bakanı’nın ifade ettiği gibi emniyetten müdahale söz konusu oldu mu? Provokatörleri oradan uzaklaştıran bir müdahale oldu mu? Hayır. Tek bir müdahale dahil olmadı. Olayın gelişi belliydi. Daha önceden bilgilendirilen emniyet müdürleri görevini yapmıyordu.

Bu saldırı öldürmek amacıyla yapıldı. Genel Başkan’a defalarca yumruklandı, genel başkan yardımcımızın kaburgası kırıldı. Yanlarına girip provokatörleri uzaklaştıran bir emniyet müdahalesi malesef sağlanmadı. Tamamen öldürmeye kast edilen bir saldırıydı.

- Kılıçdaroğlu'nun cenazeye katılımı öncesinde güvenlik kuvvetlerine bilgi verildi. CHP lideri şehit cenazesine gideceğini ifade edince CHP liderinin korumasını üstlenen koruma müdürü 10:03’te Ankara Emniyet Müdürlüğü Koruma Şube Müdürlüğü’ne bilgi verdi. Yani prosedür yerine getirilmişti. Emniyet’in, Valiliğin haberi vardı. MSB’nin haberi vardı. Milli Savunma Bakanı’nın koruması arayıp Genel Başkan’ınız katılacak mı sorusuna arkadaşlarımız evet diye cevap verdi.

- Saldırı esnasında Genel Başkanın korumalarının dışında kimse korumadı.

'GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZIN KABURGALARI KIRILDI'

- Genel Başkan yardımcımızı kaburgaları kırıldı, çok sayıda yumruk ve tekme attılar.

- Evini açan ve genel başkanımızı linç girişiminden kurtaran hane halkını selamlıyoruz. 

- Devletin yapamadığı korumayı yapan milletimiz gerçekleştirmiştir. 

- Kılıçdaroğlu için "Bizim buradan ölümüz çıkmadan alamazsınız" diyen üst düzey komutanlara da teşekkür ediyoruz.

- Sığındığı evden çıkmadan önce Kılıçdaroğlu'na şapka ve parka giydirmeyi teklif ettiler. Kılıçdaroğlu ise "Ben bu şekilde çıkacağım" cevabını vererek teklifi reddetti.

'İÇİŞLERİ BAKANI VE VALİ İSTİFA ETMELİDİR'

- İçişleri Bakanı istifa etmelidir. Az önceki basın toplantısında yine CHP'ye terör imalarında bulundu. CHP içerisinde bir tane terörist bulamazsınız.

- Vali de istifa etmelidir.

- Bu süreç içerisinde Genel Başkanımızın önderliğinde MYK acilen toplandı ve bu olayın açığa çıkarılmasıyla ilgili arkadaşlarımız görevlendirildi.

- Bu konuyu ciddiyetle araştırıyoruz, bütün video kayıtlarını izliyoruz, bize gelen bilgileri güvenlik güçleriyle paylaşıyoruz. Hukukçularımız, jandarma komutanlığında sabaha kadar olayı incelediler.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…