AKP adayından Bilal Erdoğan'a: Dönüşümden bir iki bina kalırsa bize...

20 Mart 2019
AKP adayından Bilal Erdoğan'a: Dönüşümden bir iki bina kalırsa bize...

AKP’nin Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız ile Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen ve kameralara takılan konuşma onların kentsel dönüşümden ne anladıklarını ortaya koydu: Rant elde etmek..

AKP adayı Yıldız, Bilal Erdoğan’a kentsel dönüşümü hatırlatarak “Bakalım şu dönüşümden de birkaç şey yapabilirsek, bir şey kalırsa bize…" dedi.

AKP’nin Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız ile AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan arasında geçen skandal bir diyalog DHA kameralarına takıldı.

Beyoğlu Postası'nda yer alan videoda, Yıldız’ın Bilal Erdoğan’a kentsel dönüşümü hatırlatarak “Bakalım şu dönüşümden de birkaç şey yapabilirsek, bir şey kalırsa bize…” dediği görülüyor. Bilal Erdoğan da “Projede var değil mi” diye soruyor. Yıldız’ın bu soruya yanıtı ise “Olmasa da bir iki yer bina olarak aldık mı yeter bize” oluyor.

ALPER TAŞ’IN “OKÇULAR TEKKESİ” SÖZLERİ AKILLARA GELDİ

Yıldız ile Erdoğan arasındaki diyalog, CHP’nin Beyoğlu Belediye Başkan adayı Alper Taş’ın daha önceki Okçular Tekkesi iddiasını akıllara getirdi.

Beyoğlu’nu iktidarın adayının kazanması halinde Beyoğlu’nun Okçular Tekkesi’nden yönetileceğini ifade eden Alper Taş, Halk TV’de katıldığı bir programda şöyle konuşmuştu: “Okspor’un tesislerine bir gecede el koydular ve Okçular Tekkesi yaptılar. 2 bin kişinin gelip maç izlediği, oradaki bütün mahallenin sportif faaliyetlerini yaptığı bir kamu alanını ortadan kaldırdılar. Onlar kazanırsa bütün emekçi kesimleri kent merkezlerinden sürme politikası devam edecek. Biz kazanırsak insanlar yerlerinden edilmeyecek. Hak sahiplerine tapuları şartsız verilecek. Kentsel dönüşümü yerinde gerçekleştiren bir programı hayata geçireceğiz.”


 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…