Akit TV, Kılıçdaroğlu'na idam istedi!

19 Mart 2019
Akit TV, Kılıçdaroğlu'na idam istedi!

ERDOĞAN: CEZAEVİNDE BESLEMEK YANLIŞ --Akit Haber Ankara Müdürü, darağacı önünden yaptığı yayında Türk kamuoyunun CHP liderinin idamını beklediğini söyledi. Video, 'Kılıçdaroğlu'na dikkat çeken terör eleştirisi' anonsuyla verildi.

Ulucanlar Cezaevi'nden gerçekleştirdiği yayında cezaevinin bahçesinde bulunan darağacını gösteren Akit TV muhabiri Mehmet Özmen, "Türk kamuoyunun idam edilmesini istediği kişiler var" diyerek, Abdullah Öcalan ve Fethullah Gülen'in yanında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da ismini verdi.

Erdoğan: Biz bir hata yaptık, idamı kaldırdık

Cumhur ittifakı lideri bugün Zonguldak Ereğili'de yaptığı konuşmada, 12 Eylül faşizminin lideri Kenan Evren'in ''Asmayalım da besleyelim mi'' sözleri ile idamı gündeme getirerek şöyle demişti:

'!Biz bir yanlış yaptık idamı kaldırdık. Bana göre yanlış yaptık. Niye? 15 Temmuz gecesi 251 vatandaşımızı, askerimi, polisimi şehit edenleri, ağırlaştırılmış da olsa müebbet de olsa cezaevinde onları beslemek bile bana ağır geliyor. Bizim parlamentomuz böyle bir karar verirse ben onaylarım.''

Böylece siyasette yeniden idam tartışması yeniden gündeme girerken Akit TV’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için idam talebinin dile getirildiği bir yayın yapıldı. Akit Haber Ankara Müdürü Mehmet Özmen, Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm yıl dönümü dolayısıyla müzeye dönüştürülen Ulucanlar Cezaevi’nden gerçekleştirdiği yayında, cezaevinin bahçesinde bulunan darağacının önünde “Türk kamuoyunun idam edilmesini istediği kişiler var” dedi.
Halkın Abdullah Öcalan ve Fethullah Gülen’in idamını istediğini söyleyen Özmen daha sonra şu ifadeleri kullandı: “Türk kamuoyu, PKK terör örgütüne, FETÖ’ye yandaşlık yapan, kol kanat geren, bağrında besleyen örneğin Kemal Kılıçdaroğlu gibi bazı isimlerin de işte bu darağacında asılmasını idam edilmesini bekliyor diye düşünüyorum, bu bizim fikrimiz tabii ki, takdir yine kamuoyunun…”

Akit TV haberi “Ulucanlar Cezaevi’nden Kemal Kılıçdaroğlu’na dikkat çeken terör eleştirisi” başlığını kullanarak servis etti.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…