Johnson & Johnson, Asirus cerrahi robotik startup’ı 3.4 milyar dolara satın aldı

15 Şubat 2019
Johnson & Johnson, Asirus cerrahi robotik startup’ı 3.4 milyar dolara satın aldı

Doktorların akciğerler de dahil olmak üzere vücudun içinden görsel almasına olanak tanıyan, kumandalı bir robotik kamera üreten Auris firması, bu keşfinden dolayı değer arttı ve Johnson & Johnson tarafından 3.4 milyar dolara satın alındı.

PoliTez --Auris’in Monarch ürünü, doktorlara vücudun içini görme ve akciğer kanserini daha iyi teşhis etme imkanı tanıyan, kumandalı bir robotik kamera.

  • Auris yatırımcılardan 700 milyon doların üzerinde para topladı, ve son değerlendirmelere göre şirket değeri 2.1 milyar dolar.
  • 13 Şubat tarihli bir basın açıklamasında, başkan yardımcısı Ashley McEvoy: "Sağlık hizmetleri yeni bir döneme girerken, amacımız cerrahiyi basitleştirmek, verimi artırmak, komplikasyonları azaltmak ve daha iyi ve güvenli operasyonlara imkan sağlamak" değerlendirmesinde bulundu.

Johnson & Johnson, cerrahi robotik sahnesindeki rolünü, 3.4 milyar dolara Auris Health şirketini satın alarak genişletti.

Auris, doktorların akciğerler de dahil olmak üzere vücudun içinden görsel almasına olanak tanıyan, kumandalı bir robotik kamera üretiyor.

Auris şirketine yakın zamanda 2.1 milyar dolar değer biçildi. Auris’in kat edeceği gelişime bağlı olarak, J&J şirket için buna ilave 2.35 milyar dolara ödeyebilir.

Monarch Instruments

13 Şubat tarihli bir basın açıklamasında, başkan yardımcısı Ashley McEvoy: "Sağlık hizmetleri yeni bir döneme girerken, amacımız cerrahiyi basitkeştirmek, verimi artırmak, komplikasyonları azaltmak ve daha iyi ve güvenli operasyonlara imkan sağlamak" değerlendirmesinde bulundu.

J&J geçtiğimiz senelerde cerrahi robotik alanındaki mevcudiyetini genişletti. 2018’de, kısmi ve komple diz naklinde kullanılan robotik cerrahi araçlar üreten Orthotaxy şirketini satın aldı. Ayrıca Alphabet şirketinin yaşam bilimleri kolu olan Verily şirketiyle ortaklaşa, yine cerrahi robotik alanına yoğlunlaşan Verb Surgical şirketini kurdu.

Kuruluşundan beri, Auris yatırımcılarından 700 milyon doların üzerinde para topladı. Bu yatırımcılar arasında . Lux Capital, Mithril Capital Management,, Highland Capital , Partner Fund Management, ve Coatue Management gibi isimler yer aldıç

Auris’in A serisi raunduna önderlik eden Lux Capital’den Peter Hebert, J&J tarafından satın alınışının, bugüne kadarki en büyük 10 girişimci-destekl anlaşmadan biri olduğunu ifade etti.

Mart ayında, Auris robotik kamera ürünü Monarch için FDA’in (Gıda ve İlaç Kontrol Kurumu) onayını aldı. Ürünün işlevi, normalde çok daha ağır prosedürlerle gözlemlenebilen bazı akciğer bölgelerinin daha iyi görsellerini sunmak.

Auris’in AR-GE başkanı Josh DeFonzo, ileride ürünün akciğer kanserini teşhis etmekte en yaygın kullanılan araç haline geleceğini ifade etti.

Businessİnsider

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…