'Ucuz sebze-meyve oya dönüşür mü?'

13 Şubat 2019
'Ucuz sebze-meyve oya dönüşür mü?'

Gerçeklerin topluma yeterince anlatılmadığından yakınan Sözcü yazarı Çiğdem Toker, ''yerel seçimde tanzim satış iktidar partisine oy olarak dönerse şaşırmayın lütfen'' diye yazdı.

AKP iktidarı, 16 yılın sonunda geldiği noktada bez torbadan tanzim satışlarına varıncaya kadar tartışma yaratan uygulamalarla gündemde. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, yıllardır seçim propagandası olarak kullandığı yağ ve tüp kuyrukları, tanzim satışları sonrası benzer görüntülere yol açtı. Yerel seçimler öncesi bir oy devşirme planı olduğu yorumları ağırlıkta.

Sözcü yazarı Çiğdem Toker, daha bir yıl önce Elon Musk'ı Beştepe'de kabul eden Erdoğan’ın, Tesla'nın yeni aracı üzerine konuştuğunu anımsatarak, “Elektrikli otomobil üretiminden kenevir dokuma pazar torbasına ne ara geldik?” diye soruyor.

“Gülündü, eğlenildi. Fakat ucuz sebze meyve meselesinin şaka götürür bir yanı olmadığını görmek lazım” diyen Toker, 24 Haziran seçim kampanyası sırasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın millet bahçelerini muştulayan sözlerinin de böyle şakalara esprilere konu olduğunu ama daha sonra o sesleniş ve politikanın oy kazandırdığının ortaya çıktığını söylüyor.

O kuyruklarda mikrofon tutulan vatandaşların uygulamadan memnun olduğunun gözlemlendiğini belirten Toker, “Azımsanmayacak bir kısmı pahalı sebze meyvenin sebebinin muhalefet ya da dış mihraklar olduğunu düşünüyor. Tam da AKP'nin arzuladığı gibi” diyor. 

Ülkede televizyon kanalları ve gazetelerin çok büyük bir kısmını iktidarın kontrol ettiğinin altını çizen yazar, tanzim satışlarının ne kadar doğru isabetli bir politika olduğu konusunda bir mesai içinde olunduğunu ifade ediyor.

Toker, işin halka bakan yönünde farklı bir durum söz konusu olduğunu ısrarla vurgulayarak, “Ucuz patates kuyruğunda saatlerce beklemeyi göze alan, böyle geniş bir zamanı olan yurttaşlarla sosyal medya kullanıcıları aynı kişiler değil” yorumunu yapıyor.

Gerçeklerin topluma yeterince anlatılmadığından yakınan Toker, “Bu yazı da yüksek enflasyonda 17 yıldır Türkiye'yi yöneten AKP'nin hiçbir kusuru yokmuşçasına olur ya, yerel seçimde tanzim satış iktidar partisine oy olarak dönerse şaşırmayın lütfen diye yazıldı” notunu düşüyor.

Yazının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…