'Gizemli Şirket' Türkiye’ye Maduro’nun 900 milyon dolarlık altınını getirmiş!

11 Şubat 2019
'Gizemli Şirket' Türkiye’ye Maduro’nun 900 milyon dolarlık altınını getirmiş!

Maduro’nun 2 ay önce Ankara’ya gelerek AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmesinin ardından ortaya birden Sardes isimli gizemli bir şirket çıktı.

Bloomberg haber ajansı, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun gizemli bir Türk şirketi aracılığıyla 900 milyon dolarlık altını ülkesinden çıkararak Türkiye’ye gönderdiğini iddia etti.

Haberde şu iddialar aktarıldı:

“Şirket, Venezuela’dan 41 milyon dolar değerinde altın ithal ettiği Ocak 2018’de ansızın faaliyete başladı. İki ülke arasında son 50 yılda ilk kez böyle bir alışveriş gerçekleşmişti. Bir sonraki ay işlem hacmi iki katına çıkmıştı ve Sardes neredeyse 100 milyon dolarlık altını Türkiye’ye ihraç ediyordu.”

Şirketin sermayesi sadece 1 milyon dolar

“Kasım ayında, ABD Başkanı Donald Trump Venezuela altınına yönelik yaptırımları kapsayan başkanlık emrini imzaladığı ve Türkiye’ye de bu ticarete dair uyarıda bulunan bir elçi gönderdiği sırada; Sardes’in iki ülke arasında mekik dokuyarak Venezuela’dan çıkardığı değerli metalin tutarı 900 milyon dolardı. İstanbul’daki ruhsat belgelerine göre sadece 1 milyon dolarlık sermayesi olan bir şirkete göre hiç fena değil.”

Bloomberg, Sardes’in Venezuela’yla Türkiye arasındaki ‘altın koridorlarının’ kasım ayında kapandığını kaydederken; haberle ilgili ulaşılmaya çalışılan şirket yetkililerinin yorum yapmayı reddettiğini aktardı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…