Binali Yıldırım İBB başkanı seçilirse, koltuğu Bilal Erdoğan'a bırakacak'

9 Ocak 2019
Binali Yıldırım İBB başkanı seçilirse, koltuğu Bilal Erdoğan'a bırakacak'

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yıldırım'ın seçilmesi halinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmayacağını, yerine başka bir ismin atanacağını iddia etti.

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Binali Yıldırım'ın, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı koltuğundan ayrılmadan 31 Mart'taki seçimlere gidilmesi de anayasaya aykırılık tartışmasını beraberinde getirdi.

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Yıldırım'ın seçilmesi halinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmayacağını, yerine başka bir ismin atanacağını iddia etti.

RS FM'de yayınlanan Yavuz Oğhan'dan Bidebunudinle programına konuk olan Özgür Özel, hem iddiasını yineledi hem de yeni bir iddia daha ortaya attı.

'BİLAL ERDOĞAN'IN ADI GEÇİYOR'

Özel, Binali Yıldırım'ın yerine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturacak ismin, Belediye Meclisi üyelerinden biri olacağını belirtirken, "Binali Yıldırım belediye başkanı olursa koltuğu belediye meclis üyelerinden birine bırakacağı söyleniyor. Bilal Erdoğan'ın adı da geçen isimler arasında" ifadelerini kullandı.

Binali Yıldırım'ın TBMM Başkanlığı görevini bırakmadan seçimlere katılmasına da değinen Özel, "Binali Yıldırım'ın istifa etmemesi siyasi tarihimizde büyük bir kara leke ama İstanbul seçimini buna mahkum edip birilerinin de oyununa gelmemek lazım" yorumunu yaptı.

CHP'li Barış Yarkadaş, Halk TV'de 4 Aralık 2018'de Tuba Emlek ile Mercek programında dile getirmişt..

BİLAL ERDOĞAN'IN PLANI

Yarkadaş, Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın İstanbul'a yönelik planını şu sözlerle anlattı: "Binali Yıldırım'ın Bilal Erdoğan rahatsızlığının sebebi şu; Önümüzdeki yerel seçimlerde Bilal Erdoğan'ın AK Parti listelerinden bir ilçeden belediye meclis üyesi olma planı var. AK Parti kulislerinde konuşuluyor. Bir kişinin belediye başkanı seçilebilmesi için, belediye meclis üyesi olması gerekiyor.

BİNALİ YILDIRIM'I İSTİFA ETTİRİP BİLAL ERDOĞAN'I GETİRECEKLER!

AK Parti'de hesaplar Binali Yıldırım kazanırsa üzerinden yapılıyor. Uzun vadede Bilal Erdoğan'ın belediye meclis üyeliğinden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda etkili bir konuma getirileceği ya da Binali Yıldırım'ın bir süre sonra istifa ettirileceği yerine Bilal Erdoğan'ın getirileceği AK Parti kulislerinde ciddi ciddi konuşuluyor!''


ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…