Merve Kavakçı’nın kızı Mariam Kavakçı Erdoğan’a danışman oldu

9 Ocak 2019
Merve Kavakçı’nın kızı Mariam Kavakçı Erdoğan’a danışman oldu

Merve Kavakçı'nın kızı Mariam Kavakçı'nın Cumhurbaşkanı Danışmanı olarak atanma kararı bugün Resmi Gazete'de yayınlandı.

Mariam Kavakçı Cumhurbaşkanı Danışmanı oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğanimzasıyla bugün Resmi Gazete’de yayınlanan genelge ile göreve getirilen Mariam Kavakçı, 1999’da TBMM’de yaşanan başörtüsü krizi sırasında tanınan ve bir süre önce Kuala Lumpur Büyükelçisi olarak atanan Merve Kavakçı’nın kızı.

BDDK, Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığına ilişkin atama kararları Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayınlandı. Mariam Kavakçı da Cumhurbaşkanı danışmanı oldu.

Mariam Kavakçı kimdir?

Mariam Kavakçı hükümete yakın medyada ‘konuşma dili patoloğu’ ve ‘iş kadını’ olarak tanıtılıyor. Kavakçı’nın araştırma alanları arasında dil işlemenin nörobiyolojik yönleri, motor-dil etkileşimleri, dil bozuklukları ve bunların genomik özellikleri bulunduğu ve 2017 yılında, Texas Üniversitesi’nde İletişim Bilimleri ve Bozuklukları bölümünde yüksek lisans yaptığı belirtiliyor.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…