Vatan Partisi’nden istifa ettiler: HDP'ye oy vereceğiz

14 Mayıs 2018
Vatan Partisi’nden istifa ettiler: HDP'ye oy vereceğiz

Perinçek, CB olursam 'HDP'yi kapatacağım' deyince Vatan Partisi’nde Diyarbakır, Batman ve Kızıltepe örgütlerinde peş peşe istifalar geldi.

Doğu Perinçek’in Genel Başkanlığını yaptığı Vatan Partisi’nde peş peşe istifa haberleri geldi. Diyarbakır, Batman ve Kızıltepe’de aralarında il başkanı, yönetici ve üyelerin de bulunduğu yaklaşık 90 kişi partilerinden istifa ederek, ‘HDP’ye oy vereceklerini’ açıkladı.

Diyarbakır, Batman ve Kızıltepe’de aralarında il başkanı, yönetici ve üyelerin de bulunduğu yaklaşık 90 kişi partilerinden istifa etti. Konu ile ilgili Vatan Partisi il binasında açıklama yapan Diyarbakır İl Başkanı Selahattin Gönül istifa gerekçelerini açıkladı. Genel Başkan Perinçek’in açıklamalarını gerekçe göstererek istifa ettiklerini duyuran Gönül, “Doğu Perinçek, Muharrem İnce’nin cezaevinde bulunan Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı ziyaretinin ardından bazı açıklamalar yaptı. Perinçek ‘Cumhurbaşkanı olursam HDP’yi kapatacağım’ dedi. Bu açıklamaları nedeniyle biz yöneticilerle toplantı yaparak istifa etme kararı aldık” dedi.

PERİNÇEK’E TEPKİ

Gönül istifa gerekçelerini şöyle sıraladı, “Diyarbakır, Batman ve Kızıltepe’de 90 kişi istifa ediyoruz. Diyarbakır’da istifa etmeyen sadece 1 kişi var. 6 milyon oy alan bir partiyi kimsenin kapatmaya hakkı yok. Her şeyi teröre bağlıyorlar, siz böyle yaparsanız barış olmaz. Biz geçmişte terörü yaşadık. Batıdaki adam koltuğunda oturup ‘insanları nasıl kandırırım’ diyor. Siyaset yapacaksınız gerçek siyaset yapın. Kirli siyaset yürütmeyin. Umarım genel başkan bundan sonra söyleminin değiştirir. Yoksa yüzde 1 oyu vardı, sonra yüzde 0.1 kalır. Bir daha savaş istemiyoruz. Sur’da hendek savaşı vardı. Daha sonra Sur’u yapacağız dediler ama yaptıkları tam bir fiyasko. 3 yıl oldu sadece ana caddedeki iş yerlerini süslediler. Arkada kalan evlerin hiçbirini yapmadılar. Bakalım yaptıkları evleri gerçek sahiplerine mi verecekler yoksa zengin iş adamlarına mı peşkeş çekecekler.”

İSTİFA EDENLER HDP’YE OY VERECEK

Gönül gazetecilerin sorusu üzerine HDP’ye oy vereceklerini belirterek şunları söyledi: “HDP’nin milletvekilleri ve belediye başkanları tutuklandı, kimse ses çıkarmadı. 6 milyon insan HDP’ye oy verdi. Kimse silah zoruyla oy vermedi. Şimdi mafya liderlerini cezaevinden çıkarmak için af konusunu gündeme getirdiler. Muhtemelen af olacak. Demek hükümetin mafyaya ihtiyacı var. Sedat Peker çıkıp Kürtlerin kanını dökmekten söz ediyor, kimse bunu diyemez, bu ahlaksızlık ve şerefsizliktir. İstifa eden arkadaşlarımızla birlikte HDP’ye oy vereceğiz.” (DUVAR)

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…