Ensar, Bakanlık kararıyla evlere girecek

12 Aralık 2017
Ensar, Bakanlık kararıyla evlere girecek

Milli Eğitim Bakanlığı'nın başlattığı 'sohbet' uygulaması ile çocuk istismarı ile bilinen Ensar Vakfı ve İlim Yayma Cemiyeti gibi tartışmalı kurumlar evlerde dini eğitim vermeye başladı.

MEB, 'sohbet' uygulaması ile din eğitimine evlerde devam etme kararı aldı.

Milli Eğitim Bakanlığı himayesinde, AK Parti, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti 'dini sohbet' adı altında cumhuriyet düşmanı bir içerikle evlere girecek.

Cumhuriyet'in haberine göre, Bakanlık konuyla ilgili ilk adımı attı.

İstanbul Maltepe’de başlatılan 'evlerde dini sohbet' projesinin altından AK Parti, Diyanet, tarikatlar ve yandaş sendika ortaklığı çıktı.

Okul saatleri dışında çocukların 'milli ve manevi mücehhez nesiller' olarak yetiştirilmesi sohbetlere başlanılması talimatı kapsamında MEB himayesinde, AK Parti, Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti dini sohbet”adı altında etkinlikler gerçekleştirecek. 

'ÖĞRETMEN SOHBETLERİ' MALTEPE'DE BAŞLADI

Okullardaki zorunlu din eğitimi ve seçmeli din dersleri ile yetinmeyen MEB,  İstanbul Maltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Faik Kaptan’ın talimatıyla 'Öğretmen Sohbetleri Projesi'ni hayata geçirdi.

MÜFREDAT; 'MEDENİYET YOLCULARI'NDAN 

Evde dini sohbetlerde kullanılacak konuların ise MEB onaylı ders kitapları yerine 'Medeniyet Yolcuları Vakfı' adı altında bir vakfın materyalleri kullanılma kararı alındı.

VAKIF BAŞKANI AK PARTİLİ

AK Partili Sancaktepe Belediyesi Başkanı İsmail Erdem yönettiği vakfın arkasında ise AK Parti, Diyanet, MEB, çocuk istismarı skandalı ile bilinen Ensar Vakfı, İlim Yayma Cemiyeti, yandaş sendika Eğitim Bir Sen, Önder İmam Hatipliler Derneği ortaklığı olduğu ortaya çıktı.

10'AR KİŞİLİK GRUPLARLA  AİLE ZİYARETLERİ 

Öğretmenler tarafından 10’ar kişilik öğrenci gruplarıyla 'mümkünse evde' aile ziyaretleri ve sohbet şeklinde, mümkünse belirlenen bir mekanda, MEB’in maaşını ödediği Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenleri ile din eğitimi çalışmalarının gerçekleştirilmesi talimatı verildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün internet sitesine de yüklediği haftalık konu materyallerinin Medeniyet Yolcuları Vakfı’na ait olması dikkat çekti.

28 ÜNİTE BAŞLIĞI

28 ünite kapsamında iman, ibadet, 15 Temmuz, siyer gibi ünite adlarında din eğitimi verilmesi planlandı.

HEDEF 70 BİN ÖĞRENCİ

Evde dini sohbet projesinin son üç yıldır Medeniyet Yolcuları Vakfı tarafından uygulandığı tespit edilirken, bu çalışmanın devlet kaynakları ve güvencesi ile bütün okullara yayılma çabası da dikkat çekti.

Vakıf, üç yılda 424 eğitimci, 4 bin 275 öğrenciye ulaştığını duyururken, MEB desteği ile Maltepe ilçesinde eğitim gören 70 bin öğrenci vakıf eğitiminin yeni hedefi haline geldi. ‘

EMEVİLER, ABBASİLER, ERDOĞAN

 MEB’in vereceği yeni eğitim modeli vakfın sitesinde “Temel ilmihal bilgilerinden başlamak üzere Peygamber Efendimizin Hayatı, 4 Halife Dönemi, Emeviler, Abbasiler, Endülüs Emevileri, Selçuklu ve Osmanlı dönemleri, Cumhuriyet dönemi din devlet ilişkileri ve AK Parti’nin kuruluşuyla birlikte Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın milletimiz, İslam Dünyası ve tüm gönül coğrafyamız için ortaya koymuş olduğu destansı mücadele, bu ‘Milli ve Şuurlu Gençliğin’ yol haritasını oluşturuyor” denilerek açıklandı.

CUMHURİYET DÜŞMANI İÇERİK

'Genel Kültür' başlığı altında çocuklara MEB’in anlatacağı konular arasında 'Istırap Salıncağında Özden Kopuşu Seyrederken' başlıklı yazıda cumhuriyet dönemi karşıtlığı açıkça yer aldı.

Yazıda “Altı asırı aşan bir hâkimiyet sürmüş olan Osmanlı Devleti yoktu artık. İnsanımız bütün umudunu yeni kurulmuş olan Devlete bağlamıştı. İlk uygulamalar, halkın beklentileri karşılamak yerine kaygı verici nitelikler taşıyordu” ifadelerinin ardından hilafetin kaldırılması, şer’iye ve evkaf vekaletinin kaldırılması, tevhid-i tedrisat kanunu ile medreselerin kapatılması ile dönemin Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel’in Tevhid-i Tedrisat’la ilgili “Bu kanun tamamıyla dini bir maarif teşkilatı olan medreseyi kaldırıyor, Türk maarifi lâik ve dünyevî bir mahiyet kazanıyordu... Tevhid-i tedrisat, maziye bağlanan düşünüş tarzının yıkılıp, modern kültürün kurulması hareketidir. Bu bakımdan tarihimizin ve istikbalimizin en mühim inkılâplarından biridir” sözleri eleştirildi.

'ALLAH' DEMEK YASAKMIŞ 

Ayrıca skandal içerikte, Mustafa Kemal ve İnönü dönemi de ‘Allah demenin yasak olduğu yıllar’ olarak anlatıldı. 

Artı-Gerçek

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…