İstanbul AKP faşizmine direniyor: 17. saatinde polis barikatını yıktı, havada helikopterler var

Albert Sabanoğlu

31 Mayıs 2013
İstanbul AKP faşizmine direniyor: 17. saatinde polis barikatını yıktı, havada helikopterler var

ÖLÜ SAYISI İKİYE Mİ ÇIKTI? --Taksim platformu'nun paylaşımında Adı aylin olan direnişçi  bir kadının panzerin altında kaldığı, daha sonra hastaneye kaldırıldığı ancak kurtarılamayarak hayatını kaybettiği söyleniyor.. --Taksim meydanı 6 koldan abluka altına alındı. Polis helikopterleri havalandı. Havadan komutla biber gazı ve tazyikli su daha verimli şekilde halkın üzerine sıkılacak. Hava kararmasına rağmen on binlerce İstanbul halkı Taksim'e çıkmak ve Gezi parkına gitmek için ısrarla bekliyor.

--- Kanuni rolündeki Halit Ergenç Taksim'de!

---- Beyaz , programını iptal ederek konuk öğrenciler ve ekiple birlikte Taksime doğru gidiyor, Yalan dünya ekibi çekimi bitirip ekipçe gidiyor,

--- Kenan Doğulu star tvdeki yarışmaya üzerinde gezi parkı yazan siyah bir tişörtle çıktı..

Taksim Gezi Parkı gösterilerine polisin sert müdahalesi hakkında AB'den ikinci açıklama yapıldı. Açıklamada; "Göstericilere karşı tüm aşırı ve orantısız güç kullanımı kınıyoruz" denildi. 

Galatasaray Meydanı'nda toplanan gruplar Taksim Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti.

Çevik kuvvet polisleri göstericilere biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Göstericilerle polis arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Polis, Taksim Gezi Parkı'nın yıkımına karşı çıkan ve 4 gündür nöbet tutan gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Polis ile eylemciler, Gezi Parkı'ndan sonra Taksim Meydanı'nda, Harbiye ve Gümüşsuyu'nda da karşı karşıya geldi.

Müdahale sırasında yaralananlar oldu.22.38 Polis helikopterleri eylemcilerin üzerine gaz atıyor.

22.34 Taksim Dayanışması bugün mücadeleye devam eden herkesi yarın 11′de Taksim Hill Otel'de yapılacak olan toplantıya çağırdı.

22.31 GS Lisesi, Harbiye Orduevi, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi ve çevredeki oteller halka kapılarını açıyor.

22.28 Artı1 (+1) TV ve Halk TV dışında büyük TV kanallarının hiçbirinde Taksim haberi yok.


22.24 Polis helikopterleri Taksim üzerinde alçak uçuş yapıyor.

22.23 Makina Mühendisleri Odası'nda çok sayıda yaralı. acil oksijen tüpü, göz damlası, ventolin isteniyor.

22.22 Ambulans şoförlerinin ifadesine göre, polis her yerde ambulansların önünü kesiyor. Bu nedenle Makina Mühendisleri Odası'nın kurduğu revir dolup taşıyor.

22.14 Mecidiyeköy Cevahir AVM önünde de polis eylemcilere saldırdı.

22.13 Kent Hareketleri ve İstanbul Barınma Hakkı Meclisi, Taksim'e gelemeyen mahallelilerin bulundukları mahallelerde yapabildikleri eylemleri yapma çağrısında bulundu.

22.11 İstiklal'den, "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları yükseliyor.

22.09 Zırhlı araçlar nöbet değiştiriyor. İstiklal'deki barikat bir molotofla tutuştu.

22.02 Taksim'deki direniş 17′nci saati geride bıraktı. İstiklal'de ve Pangaltı'da direniş sürüyor21.40 .

İstanbullular, AKP faşizmine sonuna kadar direnmekte kararlı.

21.51 İstiklal'deki kitle, "Bu daha başlangıç, mücadeleye devam" sloganları atıyor.

21.50 Pangaltı'daki kalabalık dağılmıyor. Muhalefetin bütün renkleri flamalarıyla, sloganlarıyla Taksim yönüne ilerliyor

21.41 Başına gaz bombası isabet eden bir üniversiteli kadın hastaneye kaldırıldı.

21.40 Polis saat 18.00′dan beri Makina Mühendisleri Odası'na çıkan sokağın başında bekliyor. Barikatın öteki tarafında da eylemciler var. Çok sayıda yaralı geliyor. Ancak polis eylemcilerin direnişinden sokağın başını aşamıyor.

21.27 Pangaaltı tekrar Taksim'e ilerlemeye başladı. "Hükümet istifa" sloganları yükseliyor. Yoldan gecen araçlar da kornayla destek veriyor.

21.26 Makina Mühendisleri Odası'nın önündeki kitleye polis sürekli gaz bombası atıyor.

21.24 Taksim'de direniş de dayanışma da büyüyor. Sosyal medya üzerinden Taksim çevresinde yaşayanlar, eylemcilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere internet şifrelerini açıklıyor, evinin adreslerinin veriyor. Bazı lokanta ve kafeler internet şifrelerini açıklıyor. Gümüşsuyu'nda da kapılara çıkan halk eylemcilere süt, limon, sirke dağıtıyor.

21.21 Pangaltı'ya yığılan binlerce kişinin üstüne gaz bombaları yağıyor, ambulanslar gidip geliyor.

21.18 Makina Mühendisleri Odası önündeki kitle dağılmıyor. GS Lisesi'ne kadar uzanan müthiş bir kitle var. Odanın içinde bir revir oluşturuldu. Dakika başı odanın kurduğu revire yaralı geliyor. Bir yaralı sedyeyle Taksim İlkyardım'a taşındı.

21:14 Harbiye'ye polis tarafından gaz bombası atıldı. Grup buna rağmen dağılmıyor.

20.52 Polisin gaz müdahalesinden etkilenen vatandaşlara asker gaz maskesi dağıtıyor

20.51 Pangaltı'da toplanan eylemcilere polis gaz bombası atıyor.

20.47 Harbiye Orduevi önünde de kalabalık giderek artıyor.

20.43 Taksim'de İstiklal ve bütün ara sokaklar tıklım tıklım.

20.34 Talimhane'deki kitle gaza rağmen ayrılmıyor. "Tayyip'in itleri yıldıramaz bizleri" sloganları atılıyor.

20.20 İstiklal Caddesi'ndeki çatışmada bir kadının başına gaz bombası isabet etti. Kadın TMMOB Makina Mühendisleri Odası binasına kaldırıldı.

20.14 Vücudunun çeşitli yerlerine gaz bombası isabet edenler ara sokaklara taşınıyor.

20.12 Gazi Halkevi'nden Şafak Karaca yaralandı. Ambulans bekleniyor.

20.00 SDP İl Yöneticisi Sevim Polat'ın gözüne gaz bombası isabet etti. TKP İl Yöneticisi Kamil Tekerek de başından gaz bombası ile yaralandı.

19.55 İstiklal'de polis barikatı dağıtıldı, kitle Taksim'e ilerliyor.

19.50 Polis meydan girişindeki kitle yaklaştıkça gaz atıyor. Plastik mermi ve ses bombası da atıyor. Ama rüzgar kitleden yana. "AKP halka hesap verecek", "Katil AKP", "Tayyip istifa" sloganları atılıyor. Kitlenin başı CHP binasından başlıyor, GS Lisesi'nini geçiyor.

19.48 Genç Umut'tan Özkan G. gaz bombasının başına isabet etmesi nedeniyle yaralandı. Özkan G. Taksim İlkyardım'a başvuran 274′üncü yaralı.

19.45 Taksim İlkyardım'dan meydana çıkan yolda çatışma çıktı. Gaz bombası bir eylemcinin sırtına isabet etti.

19.43 Taksim İlkyardım'a peş peşe ambulanslar gitti.

19.41 Sırtını Alman Hastanesi'ne veren polis, Taksim İlkyardım'a doğru gaz bombası attı. Enerji-Sen Örgütlenme Uzmanı Süleyman Keskin'in, yüzüne isabet eden gaz bombası sonucu yaralandığı öğrenildi.

19.40 İstiklal Caddesi'ndeki polis, Taksim Meydan'a doğru geri adım attı.

19.38 Polisin fırlattığı gaz bombaları bazı canlı yayın araçlarının camlarını kırdı.

19.27 CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız'ın da aralarında bulunduğu CHP'liler Taksim Gezi Parkı'na doğru yürüyüşe geçti.

19.26 TOMA İstiklal'e girdi. Eylemcilere tazyikli su sıkıyor.

19.20 Polis İstiklal'i gaza boğdu. Ancak, İstanbullular direnmeye devam ediyor.

19.15 Polis İstiklal Caddesi'ne sürekli ses bombası ve gaz bombası atıyor. Polis kalabalığı dağıtmaya çalışıyor ancak kitle sürekli barikatı zorluyor.

19.07 Polis İstiklal Caddesi'ne tekrar saldırdı. Eylemciler polise gazını iade ediyor.

 

Yazarın Dİğer Yazıları

  1. 25 Haziran 2015
    Kılıçdaroğlu’ndan AK Parti ile koalisyon yorumu CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "AKP-CHP koalisyonu mümkün mü” sorusuna “Şahsen zayıf ihtimal görüyorum” yanıtını verdi. Kılıçdaroğlu, “Baykal’ın adaylığı sonrası da mı durum aynı” sorusunu…
  2. AKP’li müteahhit Soma’da madenci ailelerini dolandırdı
    Bir ev iki kişiye satıldı --Soma’da Türkeri İnşaat’ın sahibi İsmail Türkeri madencilerin ailelerini ev vaadiyle 40 milyon lira dolandırıp ortadan kayboldu. Yurt gazetesinden Fırat Fıstık ve Onurcan Uygun’un haberine göre…
  3. Memlekette huzur kalmadı
    Memlekette huzur kalmadı
    24 Haziran 2014
    Ekonomi ve Barış Enstitüsü’nün en huzurlu ülkeleri gösterdiği sıralamada Türkiye ilk 100’e giremedi. Gezi Direnişi’nin ardından her geçen gün artan polis şiddeti, Suriye’ye yönelik uyguladığımız politika, Türkiye’yi huzurlu ülkeler liginde…
  4. Seçim sonrası ilk: Bilal'in yeni tapesi!!
    Tüm Türkiye'nin alışkın olduğu her gün çıkan tapelere bir yenisi daha eklendi.. Seçimlerin geçmesiyle birlikte her gün bir yenisi daha çıkan tapeler artık yayınlanmıyor. Tayyip Erdoğan'ın, Bilal Erdoğan'la yaptığı telefon…
  5. Suriye, Türkiye'yi Birleşmiş Milletler'e  şikayet etti
    İLK KEZ TSK BULAŞTIRILARAK ALENİ DESTEK' --Suriye, Türkiye 'yi El Nusra örgütü dahil olmak üzere ülkenin kuzeyindeki silahlı gruplara askeri destekle suçladı. Son birkaç gün içinde BM'ye Türkiye ve İsrail ile ilgili…
  6. AKP'nin oy oranı düşerken 'sanal kitlesi' artıyor
    AKP'nin bugün yapılan Adıyaman mitingi fotoğrafları da 'photoshoplu kitleler'de bariz bir artışı ortaya koydu . Başbakan Erdoğan bugün Adıyaman'da AKP'lilere seslendi. AKP'nin son zamanlarda yaptığı birçok mitingde kitlelerin photoshop yoluyla…
  7. Başbakan'ın şok görüntüleri ortaya çıktı
    Karşı gazetesi bugün çok konuşulacak fotoğraflar yayınladı. Yolsuzluk ve rüşvet dosyasına giren fotoğraflarda Başbakan Erdoğan'ın ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın adı El Kaide finansörü olarak anılan ve operasyon kapsamında hakkında…
  8. Erdoğan: Ayakkabı kutusundaki paralar Halk Bankası'nın değil
    Yolsuzluğa yeni bir tanim getiren Erdoğan: Ben yolsuzluk dendiğinde şunu anlarım; devletin kasası soyuluyor mu soyulmuyor mu? Ayakkabı kutusu içerisinde söylenen olaylar, Halk Bankası'ndan alınan ya da soyulan para değildir. Başbakan Tayyip…
  9. Ebru Gündeş talep etti mahkeme yaptı: Eleştiri de yasak
     Mahkeme, "Basın özgürlüğü bazı durumlarda sınırlandırılabilir" dedi. --İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, Reza Zarrab ve sanatçı eşi Ebru Gündeş'in talebi üzerine benzeri görülmedik bir sansür kararı verdi. Yolsuzluk soruşturmasında tutuklanan…
  10. AKP'li vekilden 'manidar' tweet: Halkı koyun yerine koydu!
    AKP ile Gülen Cemaati arasında yaşanan gerginlik ve ihanet tartışmaları sürerken AKP İzmir Milletvekili Ali Aşlık'ın tweeti dikkat çekti. Aşlık, koyun sürüsü fotoğrafını, 'Asla nankörlük etmezler' mesajıyla paylaştı. Tweetleri ile…
  11. Berkin'in mahallesinde Topbaş'a protesto
    Topbaş'ı "Katiller" diyerek protesto eden 7 Halkevci gözaltına alındı. Haziran İsyanı sırasında ortadan kaybolan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş seçim çalışmaları için ortaya çıktı. Gezi direnişi sırasında başından gaz bombası…
  12. Demirtaş: Erdoğansız da süreç yürür
    TOPU CEMAATE ATIYORLAR --Demirtaş, "Yasal dayanak oluşursa (görüşmeler) kurumsal müzakere sürecine dönüşür.. Ergenekon'da köy yakma ile ünlü şahıslar var. Faili meçhullerle ünlenmiş generaller var. Tek bir soru da sormadılar. Bu da…
  13. İşte müdahalenin ibretlik kayıtları..
    SKANDALDAN SKANDALA --Bakan, Müsteşar, Vali, Emniyet Müdürü'nün, İzmir'de bir savcıyı nasıl durdurmak istediği kayıtlarıyla ortaya çıktı.. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı özel soruşturma bürosu tarafından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ hakkında bağımsız yargıyı…
  14. CHP milletvekili istifa etti!
    CHP Milletvekili Refik Eryılmaz partisinden istifa etti, istifa dilekçesini TBMM'ye sundu. CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz, partisinin Arsuz ve İskenderun'da belediye başkan yaptığı isimlere tepki gösterdi. Eryılmaz, "Bu isimlerin aday…
  15. Taksim'de polis müdahalesi başladı!
    Bugün Taksim'de yapılacak yolsuzluk ve rüşvet protestosuna katılmak üzere Kadıköy'den Taksim'e gitmek isteyen yurttaşlar polis tarafından engelleniyor. Güncelleme: 18.37Polis saldırısı sürüyor, gözaltılar yaşandığı belirtiliyor. Güncelleme: 18.35İstiklal Caddesi'nde ve ara sokaklarda…
  16. Yasaklı site sayısı 10 bini geçti..
    Türkiye 'de engellenen internet sitesi sayısı 2013 yılında 10 bini geçti. 2010 yılında bin 667 olan bu rakam, 2012'de 8 bin 409, 2013'de 10 bin 295'e ulaştı. Son dönemlerde hızla…
  17. Mehmet Baransu: Sabah, MİT’in yayın organı
    Baransu: Sabah gazetesinin Taraf'ın yayınladığı ve cemaatlerin fişlenmesine yönelik MİT belgelerinin sahte olduğu iddiasına Mehmet Baransu'dan sert bir yanıt geldi. AKP sözcüsü Hüseyin Çelik'in belgelerin doğru olduğunu kabul ederek kaynağın MİT…

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…