İdam: Bahçeli gündeme getirdi, AKP onay veriyor

5 Eylül 2020
İdam: Bahçeli gündeme getirdi, AKP onay veriyor

AKP Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “Eğer vatandaşlarımız ülke barışını tehdit eden, huzurunu tehdit eden suçlarla ilgili idam cezası istiyorsa biz de parlamentoda bunun gereğini yapmak zorundayız” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 2 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada, “İdam cezasının hukuk mevzuatımıza tekrar alınması, iğrenç ve ilkel suçların işlenmesini caydırabilecektir. MHP idam cezası meraklısı değildir ancak korku sınırını geçen suç ve suçlularla mücadelenin başarısı için başkaca bir seçenek olmadığı nettir” ifadelerini kullanmıştı. DuruşHaber sitesinde yer alan habere göre, Özkan, şunları ifade etti: “Uluslararası hukuk da buna saygı duymak zorunda. Biz de gereğini en yakın zamanda hayata geçirmek suretiyle yapacak, toplumsal barışımıza, vatandaşlarımızın adalet beklentisine uygun hukuk inşaası üretmeye devam edeceğiz.”

**

Bahçeli'nin açıklamasında vurguladığı gibi idamı, sanki ''iğrenç ve ilkel suçlar'' için, yani teecavüz, cinsel saldırı vb olayların failleri için istiyor. Oya daha bir kaç önce bu suçlardan hük,m giyenleri hapsaneden çıkaran affı Cumhur ittifakı olarak çıkarmışlardı. Siyasi tutukluları, gazetecileri içerde tutarak!

Belli ki, bu kisve altında idam cezasını tekrar gündeme getirmek, muhalefeti bununla korkutup sindirmek niyetindeler.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…