Diyarbakır'da kadınlara, Antep’te HDP ve DBP’lilere operasyon

14 Temmuz 2020
Diyarbakır'da kadınlara, Antep’te HDP ve DBP’lilere operasyon

Diyarbakır’da sabah saatlerinde polislerce evlere düzenlenen baskınlarda aralarında TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan’ın da bulunduğu çok sayıda kadın gözaltına alındı. Antep'te bu sabah yapılan polis baskınlarında aralarında HDP ve DBP il eşbaşkanlarının da bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır’ın merkez ilçelerinde bugün sabah saatlerinde çok sayıda adrese polislerce baskınlar düzenlendi. Evlerde yapılan aramaların ardından aralarında Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu Sözcüsü ve Jinnews editörü Ayşe Güney, Özgür Kadın Hareketi (TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan, Med Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) Eşbaşkanı Elif Haran, Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) üyesi Rabia Ataş, Bağlar Belediyesi Meclis Üyesi Panayır Çelik, Bağlar Belediyesi Meclis Üyesi Halime Bayram, HDP Yenişehir eski İlçe Eşbaşkanı Demet Özkaran, Zekiye Güler, Figen Ekti, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi Yöneticisi Rozerin Çatak, Emine Kaya, Dilan Yakut, Yenişehir Belediyesi Meclis üyeleri Gülşen Güneş ve Ronda Bat'ın da bulunduğu çok sayıda kadın gözaltına alındı. 
 
TUAY-DER yöneticisi Bahar Akyapı ve HDP Sur Eşbaşkanı Hatun Yıldız'ın evlerine baskın yapıldığı, ancak söz konusu kişiler evde olmadığı için gözaltına alınmadığı kaydedildi. 
 
Gözaltı gerekçesi öğrenilmeyen kadınlar, İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü belirtildi. 
 

Antep’te HDP ve DBP’lilere operasyon

img

Antep'te bu sabah yapılan polis baskınlarında aralarında HDP ve DBP il eşbaşkanlarının da bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı.

Antep'te bu sabah çoğunluğu HDP ve DBP’li yönetici ve üyelerin adreslerine yönelik polis baskınları yapıldı. Antep Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturma kapsamında yapılan operasyonda aralarında HDP Antep İl Eşbaşkanı Musa Aydın ile merkez Şahinbey ve Şehitkamil ilçe başkanları ile 2 mahalle muhtarı ve 1 avukatın da bulunduğu toplam 33 kişi gözaltına alındı.
 
Baskınlar sırasında bazı evlerin kapıları koçbaşı ile kırıldı. Gözaltına alınan isimler İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…