'Salgına bağlı artan açlık nedeniyle ölenlerin sayısı hastalıktan ölenleri geçebilir'

10 Temmuz 2020
'Salgına bağlı artan açlık nedeniyle ölenlerin sayısı hastalıktan ölenleri geçebilir'

Oxfam'ın Raporuna göre, bu yılın sonlarında günde 12 bin kişinin açlıktan ölebileceği uyarısında bulunuldu.

İngiltere merkezli yardım kuruluşu Oxfam, Coronavirusle (Covid-19) bağlantılı açlık nedeniyle bu yılın sonlarında günde 12 bin kişinin açlıktan ölebileceği uyarısında bulundu. Kurumun raporunda, Covid-19’la bağlantılı olarak artan küresel açlık nedeniyle ölenlerin sayısının, hastalıktan ölenleri geçebileceği belirtildi.

Raporda, salgın nedeniyle milyonlarca kişinin daha açlığa maruz kaldığı, kapatılan sınırların, sokağa çıkma yasaklarının ve seyahat kısıtlamalarının zaten zor durumda olan ülkelerde tedarik zincirlerini sekteye uğratıp gelirleri düşürdüğüne dikkat çekildi.

AFGANİSTAN’DA ŞİMDİDEN 1 MİLYON KİŞİ ETKİLENDİ

Rapora göre salgın nedeniyle Afganistan’da şimdiden bir milyon kişi daha açlık sınırına itildi; ülkede açlık sınırında yaşayanların sayısı geçtiğimiz eylül ayından mayıs ayına dek 2.5 milyondan 3.5 milyona yükseldi. Nüfusun üçte ikisinin gıdaya erişiminin sınırlı olduğu Yemen’deki insani krizin de iyice derinleştiği belirtildi.

Kurum, Afganistan ve Yemen’in yanı sıra Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Venezuela, Sahel, Etiyopya, Sudan, Güney Sudan, Suriye ve Haiti’yi giderek büyüyen bir açlık sorunuyla karşı karşıya kalacak ülkeler olarak sıraladı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…