Muhalifleri 'karartan' RTÜK'ten çocuk istismarını öven AKİT TV'ye tam koruma

2 Temmuz 2020
Muhalifleri 'karartan' RTÜK'ten çocuk istismarını öven AKİT TV'ye tam koruma

TELE 1 ve Halk TV ekranlarını karartan RTÜK, çocuğun istismarının övüldüğü AKİT TV programını ise gündemine almaktan kaçınıyor. Şikayetçi CHP’li Mahmut Tanal’a “İnceliyoruz” yazısı gönderildi.

RTÜK, iktidar muhalifi TV kanallarına en ufak bir eleştiride dahi niyet okurcasına jet hızıyla ceza kesiyor. Son olarak Tele 1 ve Halk TV'ye programlarında kanuna aykırı ifadelerin kullanıldığı gerekçesiyle 5 gün geçici yayın durdurma cezası verildi.

MİDE BULANDIRAN SÖZLER HALA İNCELEMEDE!

Ebubekir Şahin’in başkanlığını yürüttüğü RTÜK, iktidar yandaşı yayın organlarındaki skandalları ise bir türlü gündemine almıyor. CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal’ın şikayetine rağmen Mayıs ayında pedofili içeren sözlerin sarfedildiği Akit TV’deki “Derin Kutu” isimli program henüz RTÜK’ün gündemine gelmedi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, CHP’li Tanal’a gönderdiği bilgilendirme yazısında, “Akit TV tarafından 12.05.2020 tarihinde yayınlanan ‘Derin Kutu’ isimli programın yayınları, 6112 sayılı Kanun hükümleri uyarınca incelenmektedir” demekle yetindi. Tanal’ın Twitter üzerindeki tepkisi, “TELE 1 ve Halk TV ekranlarını karartan RTÜK, yandaş kanallarla ilgili şikayetlerimiz için ise ‘incelenmektedir’ demekle yetiniyor. A Haber’den sonra 12-17 yaşındaki kız çocukları için mide bulandıran sözlerin sarfedildiği Akit TV için de benzer bilgilendirme yazısı geldi” şeklinde oldu.

AKİT TV’DE NE DENİLMİŞTİ?

RTÜK’ün bir türlü incelemesini bitiremediği Akit TV’deki ‘Derin Kutu’ programında alenen çocukların cinsel istismarı fiili övülmüştü. 12 Mayıs 2020 tarihli programın konuğu Prof. Dr. Muttalip Kutluk Özgüven, 12-17 yaşındaki kız çocuklarının 'mükemmel vücutları' olduğunu savunarak, "İstediğiniz doktora sorun, bu yaş ilk çocuğu doğurmak için ideal bir yaş olarak belirlenmiş" ifadelerini kullanmıştı.

A HABER İÇİN DE “İNCELENMEKTEDİR” YAZISI GÖNDERİLMİŞTİ

RTÜK, üzerinden 3.5 ay geçmesine rağmen CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın A Haber'le ilgili şikayetini de sonuçlandırmamıştı. Şikayet dilekçesine ilişkin Tanal’ı bilgilendiren RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, A Haber’in Tanal’ı hedef gösteren provokatif yayını için “Prosedür çerçevesinde incelenmektedir” demekle yetinmişti.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…