İktidarın dayanakları, rant ve talan peşindekiler virüs dinlemiyor!.

1 Nisan 2020
İktidarın dayanakları, rant ve talan peşindekiler virüs dinlemiyor!.

AKP’li CB R.T. Erdoğan: Türkiye her hal ve şart altında üretime devam etmek ve şartları sağlamak zorunda olan bir ülkedir. --Geçtiğimiz hafta İstanbul’da kanal projesi kapsamında iki köprünün kaldırılması ve yerlerine yeni köprülerin inşaası için maskeli eldivenli heyet huzurunda ihale yapılmasına tepkiler devam ederken, dün de Bursa’nın Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla çevresinde ocak işleten Meyra Madenciliğin maden sahasını genişletmek ve atık barajı inşa etmek için ormanda ağaç kesimine başlamasına yöre köylüleri tepki gösterdi.

Tüm ülke Corona salgını ile boğuşur, insanlar hastalığa yakalanma riskini de göze alarak iş ve aş peşinde koşmak zorunda bırakılırken, kimileri hala doğayı talan ederek zenginlik peşinde koşmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta İstanbul’da kanal projesi kapsamında iki köprünün kaldırılması ve yerlerine yeni köprülerin inşaası için maskeli eldivenli heyet huzurunda ihale yapılmasına tepkiler devam ederken, dün de Bursa’nın Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla çevresinde ocak işleten Meyra Madenciliğin maden sahasını genişletmek ve atık barajı inşa etmek için ormanda ağaç kesimine başlamasına yöre köylüleri tepki gösterdi.

Kuzey Ormanları Savunması’nın , “ Maden Şirketi Bursa’da Yine Ormana Daldı” başlığı ile verdiği haberde köylülerin, ““Bu maden ocağını köyümüze istemiyoruz. Daha önce olduğu gibi şimdi yine ağaç kesmeye başladılar. Dünya koronavirüs belasının altında ezilirken maden yetkililerinin tesisi yapmak için ağaç kesmelerini kabul etmiyoruz. Kasap et derdinde koyun can derdinde. Ne pahasına olursa olsun buna izin vermeyeceğiz. Bu köy bizim ve köyümüzün zehirlenmesine izin vermeyeceğiz” dedikleri belirtildi.

Haber şöyle devam ediyor;

Yenişehir Kaymakamı Kirazlıyayla köyüne giderek vatandaşları sükunete davet etti. Köylüler Kaymakam Suat Seyitoğlu’nun koronavinüs nedeniyle çalışmayı durduracaklarını söylediğini ve bir an önce Bölge İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma kararı aldırmalarını istediğini belirttiler.

Maden firmasının köy mezarlığının etrafını çevirmek için köye yolladığı demir kamyonunu da köy halkı geri göndererek: “Bizim maden firmasının yapacağı hiçbir şeye ihtilacımız yok. Mezarlığımız yıllardan bu yana böyleydi yine böyle kalabilir. Yeter ki atalarımızın mezarlarına maden firması göz dikmesin. Biz onlardan hiçbir şey istemiyoruz. Köyümüzü terk etsinler yeter bize” dediler.’

Salgını fırsat bilen bir diğer talancı firma haberi de bugün Artvin’den geldi. Evrensel Gazetesi internet sayfasından paylaşılan haberde, Artvin Yusufeli'de Erarı Elektromekanik Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin, köylülerin tepkisi nedeniyle 6 yıldır yapamadığı HES inşaatı için koronavirüs salgınını fırsat bilerek harekete geçtiği bildirildi. Haberde, derede şantiye inşaatı faaliyetlerine başlayan şirkete köylülerin tepki gösterdiği de belirtilirken, HES ile ilgili açılan davaların ise hâlâ sürdüğü ifade edildi.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…