'Erdoğan'ın enkazını kaldıracağız' diyen CHP'li vekile ölüm tehdidi!

18 Şubat 2020
'Erdoğan'ın enkazını kaldıracağız' diyen CHP'li vekile ölüm tehdidi!

AKP'li CB Tayyip Erdoğan hakkında, "Erdoğan'ın enkazını kaldıracağız" diyen ve tank palet fabrikasının bedelsiz devrini gündeme getirdiği için Erdoğan tarafından eleştirilen CHP'li Grup Başkanvekili Engin Özkoç ölüm tehditleri aldığını duyurdu.

Ölüm tehditleri ile ilgili konuşan Özkoç, 10 gündür hem mektupla hem de sosyal medya üzerinden ölüm tehditleri aldığını söyledi. 

Özkoç yaşadıklarını, "Ölüm tehditlerinin yanı sıra bulunduğum otelde çöp kovamdaki kağıtlara kadar alındığını görüyorum. Cumhurbaşkanı’nın ‘Bu adam şizofren, aslında hapsetmek lazım, tımarhaneye göndermek lazım’ açıklamasından sonra tehditler daha da arttı. Hemen hemen her gün, özellikle şu 10 gün içerisinde daha yoğun bir şekilde tehditler alıyorum. Her türlü ayrıştırıcı dili kullanıyor. Kendisine muhalefet eden herkesi aşağılıyor. O bunları söylerken hiç kimsenin sesi çıkmıyor. Çünkü herkes korkuyor. Peki korkarak nereye varacağız" sözleriyle anlattı.

Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığını taraflı bir şekilde kullandığını belirten Özkoç, "Böyle bir şey yok. Bir ülkede özgürlük, demokrasi varsa tehditlere boyun eğerek yaşanmaz. Gördüğüm şudur ki: Artık insanlar tahammülün sonuna geldiler. İnsanlar artık kendilerini yakmaya başladılar. Ailece intihar ediyorlar. 100 binlerce genç, işsizlik içerisinde kıvranıyor. Biz susarak mı yaşayacağız" yorumunu yaptı.

Ölüm tehditleri karşısında, "Kime başvuracağım, yaşadığım bu güzel ülkede insanlar herkese, her şeye şüpheyle bakıyor. Bu ülkenin eski Genelkurmay Başkanı doğruyu konuşuyor diye hakkında dava açılıyor. Kim koruyacak bizi" sorusunu sordu.

Erdoğan, Özkoç için, "Şizofrenik vakalar sadece caddelerde değil, parlamentonun içinde de var. Bu şizofrenik vakalardan parlamentomuzu temizleyemezsek, yazık olur. Dokunulmazlık zırhı olmazsa acaba bu şizofrenik vakalar bu adımları atabilir mi? Gidecekleri yer akıl hastaneleridir. Bu, partinin 28 Şubat'tan bir adım öteye geçemediğinin işaretidir.​​​​​" ifadelerini kullanmıştı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…