Manisa'da AKP'lilere fuhuş suçlamasına sansür

3 Kasım 2019
Manisa'da AKP'lilere fuhuş suçlamasına sansür

Manisa 1. Sulh Ceza Hâkimliği, AKP’nin Manisa İl Başkanlığı’na, “iş için gelen kadınların fuhuş batağına sürüklendiği” iddialarına ilişkin haberlere, erişimin engellenmesine karar verdi.

Manisa’nın yerel gazeteleri Manisa Son Haber ve Türkiye Havadis’in internet sitelerinde yayımlanan yazılarda, “Manisa AKP İl Başkanlığı’na iş bulmak amacıyla gidenlerin fuhuşa bulaştırıldığı” iddia edilmişti.

Yekta Yaktı tarafından yazılan yazıda, eski milletvekili Tevfik Diker’in, “İş arayan çaresiz kızlarla kadınları iş vaadiyle kandırıp yatıyorlar. Yatma teklifini kabul etmeyenlere ise yaşama hakkı tanımıyorlar” açıklamasına yer verildi.

Haber, Manisa’da tartışma yaratırken, AKP Manisa İl Başkanlığı önlem olarak mahkemeye başvurdu. Manisa 1. Sulh Ceza Hâkimliği, her iki habere ilişkin linklere erişimin engellenmesine karar verdi.

Kararın gerekçesinde haberlerin “başvurucu parti tüzel kişiliğinin kişilik haklarını ihlal eder nitelikte olduğu” savunuldu.

‘UÇKUR VE MAKAM’

Öte yandan Manisa Son Haber’de Mustafa Temiz tarafından dün kaleme alınan yazısına söz konusu erişim engeli getirilirken, Temiz, 31 Ekim tarihli “Uçkur ve Makam” başlıklı yazısında şu ifadeleri kullandığı görüldü:

“Mağdur edilen, iş umuduyla kapılarda dolaşan, merdiven tepelerinde bayrak afiş asanların cinselliklerinden dolayı kucaktan kucağa atılmalarıdır. Adeta bir sarmalın içine düşen çaresiz insanların, hak arayışlarında da alanı daraltan, yaşama hakkını yok sayan, ahlaksızlıklarının ve uçkurlarına olan düşkünlüklerinin üstüne cila çekip, takım elbise giydirip, kravat takanlarladır meselemiz. Kamunun imkanlarını bu yasak işlerine seferber edenlerle mücadelemiz. Gazeteci olabilenler bunların hakkını verip işlerini layıkıyla yapabilenler.. Gaz-gidericilik yapanlarda bu işin vebalini üstlerine yapıştırarak gezenlerdir. Kısaca güç zehirlenmesi bunun adı, mekanizma çürümüş, bu yükü kaldıramayan bir güruh kokuşmuş sistem içinde, ön adam olarak gezmeye devam ediyorlar. Bir siyasi büyüğümün sözü aklıma geldi. "Tuz koktu kime neyi anlatıyoruz". Adalete olan inancımızı yitirdiğimiz gün, bu kalemi kırar atarız, bir daha da elimize almayız. Ama korkun, yargı birilerinin elinde kırbaç gibi olsa da, o adaletten hala ümidimizi yitirmeyenlerdeniz. Gün gelir benim ülkemde de evrensel hukuk kuralları işleyecektir, ama mutlaka işleyecektir.”

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…