Faşist Cumhur ittifakından ODTÜ'ye karşı Harekat!

21 Ekim 2019
Faşist Cumhur ittifakından ODTÜ'ye karşı Harekat!

(ÇARŞAMBA GÜNÜ) 'Ülkücüler olarak yıllar sonra ilk kez girilecek' - ODTÜ'de, üyelerinin çoğunluğu ülkücülerden oluşan Türk Eğitim-Sen Ankara 1 No'lu Şube tarafından, yapılması planlanan 'Cumhuriyet Yürüyüşü' için 23 Ekim Çarşamba günü için faşist provokasyon çağrısında bulunuldu. Yapılan provokatif çağrıda, "Gün, hainlere karşı bir olma günüdür" denildi.

PoliTez- 23 Ekim Çarşamba günü yapılması planlanan yürüyüş için Türk Eğitim-Sen Ankara 1 No'lu Şube tarafından provokatif çağrıda bulunuldu. Dikkat çeken husus, yürüyüşe cumhuriyet yürüyüşü adı verilerek özellikle CHP tabanındaki gençler de etkilenmek hedeflenmiş. Oysa Cumhuriyet ilkelerine aykırı, ırkçı-siyasal İslamcı bir yapılanma olan Cumhur ittifakının bileşeni olan MHP'nin çizgisinin egemen olduğu bir sendika.. Özellikle Ankara 1 No'lu Şube böyle..

Yapılan çağrıda, "Gün hainlere karşı bir olma günüdür" denilerek ODTÜ'deki barıştan yana devrimci, demokrat, ilerici, yurtsever öğrencilere bir saldırı girişimi olduğunu belli ediyor. Tıpkı Kuzey Suriye'yi (Rojova) hedef alan Cumhur ittifakı sözcülerinin dili gibi.

Öte yandan, kendi öğrencilerinin her eylemini engelleme girişiminde bulunan ODTÜ yönetimi, faşist provokasyon çağrısına sessizliğini koruyor. Henüz bir açıklama yapılmış değil.

Diğer yandan ülkücü faşist gruplarınd destek olduğu çağrı için kendi aralarında yaptıkları yazışmalar dikkat çekti. Başkent Üniversitesi'ndeki bir grup faşist kendi arasında, "Çarşamba Günü ODTÜde yürüyüş olacak. Ülkücüler olarak yıllar sonra ilk kez girilecek. Saat 12-2 arası olacak Başkent Üniversitesi teşkilatı olarak katılım sağlamamız gerekiyor herhangi bir durumda kırım yapılabilir." şeklinde konuştu.

Kendilerine Gazi Ostim Teşkilatı diyen ve öğrencilere yönelik tehditkar bir dil kullanan bir başka faşist grup, "Tüm Bölümlerin Dikkatine! 23 Ekim Çarşamba günü Odtü Üniversitesinde saat 11:30 ila 12:30 arasında Cumhuriyet Yürüyüşü düzenlenecektir. Bizler de o gün tüm birinci sınıf (Erkek) nüfusunu ve Okulda Olan tüm 2 ci sınıf (erkek) nüfusunu programa götüreceğiz. İçinde Vatan Sevgisi Bulunan Herkesin kendi isteği ile Katılacağından  şüphemiz yok.  Geri kalan kısmına gelecek olursak, Okula ilk geldiğiniz günden beri sizlere bu okulun ana kampüsten farklı olduğu anlatılıp. teşkilata programlara davet şeklinde olmuş gönüllülük esası sistemi ile yürütülmüştü herşey. Lakin Tüm hedeflerine bir bir ulaşan  Okulun 3/2 nüfusunu  teşkilat sayısı olarak aşan ve uzun zamandır siz 2 ci sınıfların fazlasıyla rahat olduğunuzun bilincinde olan teşkilatımız. Yeni Sistemine geçmiştir. Bu sistemi pazartesi gününden itibaren kavramaya başlıyacak ve çarşamba günüd ne olduğunu net bir şekilde anlayacaksınız. En güzel günlerimiz henüz yaşamadıklarımızdır diyor: ve yeni bir devrin başlangıcı olan Sloganımızı ekliyoruz" şeklinde kendi arasında provokatif çağrı mesajı yayımladı (Yazım hataları olduğu gibi verilmiştir).

'Kıyım yapılabilir'

Kendilerini Başkent Üniversitesi teşkilatı olarak adlandıran başka bir grup ise Ülkücüler olarak yıllar sonra ilk kez girilecek ibaresini kullandıkları çağrıda şu ifadelere yer veriliyor:

Cümleten selamın aleyküm arkadaşlar Çarşamba günü ODTÜ'de  yürüyüş olacak. Ülkücüler olarak yıllar sonra ilk kez girilecek. Saat 12-2 arası olacak Başkent Üniversitesi teşkilatı olarak katılım sağlamamız gerekiyor herhangi bir durumda kıyım yapılabilir. Okuldan 4-5 araba çıkar gideriz çok önemli bir dersi olmayan herkes katılmaya çalışsın en az 20 kişi orda olmamız gerek katılamayacak büyük mazereti olanlar Ali Yılmaz reise dönüş yapsınlar''

Türk Eğitim-Sen Ankara 1 No'lu Şube'nin yayımladığı provokatif çağrı ise şu şekilde:

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…