Putin: Kamplardaki IŞİD'ciler Kaçabilir

11 Ekim 2019
Putin: Kamplardaki IŞİD'ciler Kaçabilir

Rusya lideri Vladimir Putin, "Türkiye'nin Suriye'deki harekatı neticesinde esir alınmış olan IŞİD militanları kaçabilir, Ankara'nın bu durumu kontrolü altına alıp alamayacağı konusunda emin değilim" açıklamasını yaptı.

Rusya lideri Viladimir Putin, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'taki bir toplantıda  Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki 'Barış Pınarı' Harekatı'na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Putin, "Suriye'nin kuzeyinde IŞİD militanlarının bir araya toplanmış olduğu bölgeler bulunuyor" dedi ve ekledi:

"Şimdiye dek onların gardiyanlığını Kürt askeri oluşumlar yapıyordu. Şimdiyse Türk ordusu bu bölgeye giriyor, Kürtler söz konusu kampları bırakıyor. Bunun neticesinde onlar da (IŞİD'ciler) kaçabilir.

"Türk ordusunun bu durumu çabucak kontrolü altına alıp alamayacağından emin değilim."

"Kaçarlarsa nasıl ve nereye yönelecekler?"

Putin, "(IŞİD'cilerin tutuldukları hapishanelerden ve kamplardan kaçması ihtimali ile) ortaya çıkmış olan bu yeni tehdidi bastırmak için istihbarat servislerimizin kaynaklarını seferber etmemiz gerekiyor" vurgusunu yaptı.

Putin şöyle devam etti: 

"IŞİD'ciler (kaçarlarsa) nasıl ve nereye yönelecekler, Türkiye topraklarından mı yoksa Suriye'de kimsenin denetiminde olmayan yerlerden mi geçecekler ya da Irak yahut başka ülkelerin topraklarından mı geçip yollarına ilerleyecekler? Bunların hepsini anlamamız, bilmemiz ve istihbarat servislerimizin kaynaklarını ortaya koymamız gerekiyor." 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…