Washington Post: Kuzey Suriye operasyonu 24 saat içinde başlayacak

9 Ekim 2019
Washington Post: Kuzey Suriye operasyonu 24 saat içinde başlayacak

Meclis’ten Kuzey Suriye'ye askerî harekât düzenlenmesine onay veren, Ana Muhalefet liderinin 'içimiz yana yana evet' dediği tezkerenin geçmesinin ardından Türkiye’nin ne zaman operasyona başlayacağı merak ediliyor.

Washington Post yazarı David Ignatius, Türkiye’nin 24 saat içerisinde Suriye’nin kuzeyine gireceğini duyurdu. Ignatius, “Kaynaklar, ABD yetkililerinin Suriye Kürtlerini, Türkiye'nin 24 saat içinde havadan ve karadan saldıracağı konusunda bilgilendirdiklerini söyledi” dedi.

Washington Post yazarı, Türkiye’nin askerî operasyonunda hedeflerin de Tel Abyad ve Ras al Ayn olduğunu belirtti.

Twitter’dan paylaşımlarda bulunan  David Ignatius, şunları yazdı:

"Kuzeydoğu Suriye’de kötü bir durum daha da kötüleşmek üzere. Kaynaklar, ABD yetkililerinin Suriye Kürtlerini, Türkiye'nin 24 saat içinde havadan ve karadan saldıracağı konusunda bilgilendirdiklerini söyledi. ABD hiçbir şey yapmayacak. Hedefler Tel Abyad ve Ras al Ayn. 

İronik olarak Tel Abyad, 2014-15 yıllarında Türkiye'den açık bir sınır ile IŞİD'in ana tedarik yoluydu. Türkiye, ABD'nin sınır kapama talebini reddetti. ABD’nin, 2015 yazında şehri ele geçiren SDG’ye ortak olmaya karar vermesinin nedeni bu. 

Ayrıca, Türk saldırısının Ruslarla koordineli göründüğü de söylendi. Rus destekli kuvvetler, Kürt bölgesini güneyden Tabqa'ya ve diğer noktalara doğru işgal etmek için seferber ediyor. Bu arada, IŞİD, Rakka'daki uyuyan hücreleri harekete geçiriyor ve saldırılar bu gece gerçekleşti.  

Ve son olarak, Türk saldırısından sonra kamplardan ve cezaevlerinden firar eden binlerce IŞİD tutuklusu ve ailesinin korkunç bir sorunu var. Bu, Trump'ın kararları nedeniyle üzerimize gelen büyük bir felaket.  Durdurmak için saatler kaldı..."

Saray 'birlikte sınırı geçeceğiz' dedi, ÖSO’cular Ceylanpınar’a doğru yola çıktı!

Urfa’da düzenledikleri toplantıyla ‘Suriye Milli Ordusu’ adı altında birleşen cihatçı ÖSO’cular, olası harekat öncesi Türkiye’ye hareket etti.

Türkiye’nin, Suriye’nin kuzeyine yönelik olası operasyonda Türkiye ordusuyla birlikte hareket edecek Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Ceylanpınar’a hareket etti. ÖSO’ya bağlı Hamza Tümeni askerleri, mühimmat yüklü TIR’lar ile Şanlıurfa’ya doğru yola çıktı. Ceylanpınar’da konuşlanacak Hamza Tümeninde görevli 14 bin askerin peyderpey harekata katılacağı öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, kısa süre içerisinde başlatılması beklenen ‘Barış Pınarı Harekatı’ hakkında bilgi verdi. Altun, gece yarısı attığı İngilizce Tweet’te Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) “kısa süre içinde” Özgür Suriye Ordusu ile birlikte Türkiye-Suriye sınırını geçeceğini yazdı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…