15 Temmuz ile ilgili bir karanlık nokta daha..

3 Ekim 2019
15 Temmuz ile ilgili bir karanlık nokta daha..

15 Temmuz darbe girişiminin ardından birçok zorla kaçırılma ve işkence iddiaları gündeme geldi. İnsan hakları ihlalleri ve illegal operasyonlar, işlemler,  çoğu kez HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından Meclis gündemine de getiriliyor.

Kaçırılmalarda kullanılan araçlar genellikle.transporterlar.

29 Temmuz 2017'de iktidar yandaşı Sabah’ın İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek, aHaber yayınında Ankara’nın göbeğinde yaşanan adam kaçırma olaylarına ilişkin çarpıcı itiraflarda bulundu. Siyah transporterlar ile insanları kaçıranların MİT olduğunu, bu kişilerin MİT tarafından ‘illegal’ sorgulandıktan sonra sonra emniyete devredildiğini anlattı.. Yani transporterlar, Suriye'deki cihadçı teröristlere silah ve  kimyasal silah yapımında kulanılan sarin gazı dahil mühimmat sevkiyatı yapan MİT-Tırları gibi, MİT-transporterlar..

Son dönemde AKP binası önünde eylem yapan Harbiyeli öğrencilerin aileleri, Gergerlioğlu’nun sosyal medyadaki TV yayınına katılıyorlar.

O ailelerden biri, tartışma yaratacak bir iddiadan bahsediyor.

Harbiyeli öğrencilerden birinin babası olan Yasin adındaki kişi, siyah transporterlerin 15 Temmuz gecesi de meydanda olduğunu söylüyor.

Mahkemede bu iddiayı dile getirdiklerini söyleyen baba, bunun kayıt altına alınmadığını söylüyor.

Harbiyeli öğrencilerin gişelere geldiğinde bu siyah transporterin ortaya çıktığını kaydeden baba, “Çocuklarımızı öldürmeye geldi. Hem polise vuruyor hem de öğrencilere vuruyordu” diyor.

Söz konusu iddiaları kişisel Twitter hesabından paylaşan Gergerlioğlu, “Darbe gecesi de bir siyah transporter olduğunu bugün burada duydum. Çok önemli iddialar bunlar!” diye yazdı.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…