'IMF, Ankara’da Saray’la 11 gün gizli görüşmeler yürüttü'

2 Ekim 2019
'IMF, Ankara’da Saray’la 11 gün gizli görüşmeler yürüttü'

Önkibar, "IMF'nin Türkiye'ye gelişinin müsebbibi AKP'dir. Durup durup gelmediler. IMF Ankara'da tamı tamına 11 gün gizli müzakerelerde bulundu" dedi.

Sosyal medya hesabından paylaştığı videoda Önkibar şunları söyledi:

“IMF Ankara’da 11 gün faaliyet yaptı, görüşmeler yaptı. Gizli müzakerelerde bulundu. Bu müzakerelerin büyük bölümü iktidar ile, Saray ile, Hazine ile gerçekleştirildi. IMF’nin Türkiye’ye gelmesi iktidara rağmen değil. Peki iktidar neden panikte o zaman? Şunun için panikte: IMF ile gizli bir müzakere masasına oturdular.

O müzakere masasında adeta mütareke şartlarını görüştüler. IMF ile pazarlıklar yaptılar. Bu pazarlıklar kamuoyuna yansısın istemiyorlar. Panikte olmalarının sebebi bu. Tıpkı McKinsey ile iş tutup kol kola girmişlerdi, onlarla gizli mutabakata varmışlardı. İfşa olunca panikle iptal ettiler. Şimdi IMF ile gizlice masaya oturdular. 11 gün.

IMF’nin Ankara’daki müzakerelerine Avrupa Direktörü yani IMF’nin ikinci adamı geldi. Ankara’ya geldi ve pazarlık yaptı. Müzakere masasında şartları konuşuyor. Bunlar sızmasın, öğrenilmesin diye paniklediler. Muhalefetten iki isimle de görüştüler. Onun için zordalar. İktidar para bulamıyor. Bakın iktidar borçlanamıyor. Emin olun bıçak sırtında. 1 Lira bile bulamadılar. Para gelmiyor Türkiye’ye. Varlık Fonu ne oldu? Varlık Fonu ile yandaş müteahhitleri kurtarıyorlar.”

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…