Kayıp oğlunu HDP'den istedi, TSK bombardımanında öldüğü ortaya çıktı

24 Eylül 2019
Kayıp oğlunu HDP'den istedi, TSK bombardımanında öldüğü ortaya çıktı

Bir grup ailenin HDP Diyarbakır İl binası önünde çocuklarının dağa "gönderildiğini" öne sürerek başlattığı oturma eylemi devlet ve AKP desteği ile devam ediyor. Bazı bakanların HDP önüne giderek annelere desteğini duyurduğu eylemle ilgili kimi iddialar da sürüyor. Bu iddialardan biri de eyleme katılanlardan Mevlüde Üçdağ’ın oğlunun PKK'ye değil aslında IŞİD'e katıldığı yönünde.

AKP-devlet, yllrdırı evlatlarının kayıp bedenlerini arayan CUmartesi Annelerinin oturma eylemini engellerken, 15 temmuz darbe girşiminde tutuklanan askeri öğrencilerin annelerini AKP binası önünden uzaklaştırırken, sadece HDP Dıyarbakır binası önündeki annelerin eylemini meşru görüp diğerlerini polis baskısıyla dağıtıyor, anneleri gözaltına alıyor, başka anneleri HDP il binaları önüne gidip eylem yapmaya teşvik ediyor. Açıkçası, bir kısım anneleri istismar ederek bütün annelere karşı ayrımcılık yapıyor. 

Bu arada DIyarbakır HDP il binası önünde oturma eylemi yapan annelerden bazılarının oraya sadece propapaganda ögesi olarak bulunduğu da ortaya çıkıyor. Eyleme katılan annelerden biri de İkram Gürtürk, oğlunun bir hava bombardımanı sonucu öldüğünü HDP'nin önünde öğrendi. 

Jinnews'in haberine göre, 9 Eylül’den beri oturan Mevlüde Üçdağ ile ilgili de yeni bir iddia ortaya çıktı. Mevlüde Üçdağ’a ilişkin AKP meydaysında, “Diyarbakır’da oturan Mevlüde Üçdağ, beş yıldır haber alamadığı oğlu Ramazan (22) için 9 Eylül günü Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un ziyareti sırasında HDP önüne gelip eyleme katıldı” şeklinde bilgi geçiyor.

Üçdağ'ı çok iyi tanıdığını söyleyen fakat ismini vermek istemeyen bir vatandaş, oturma eylemine katılan kadının oğlunun IŞİD'e katıldığını ve her gün oğlu ile telefonda konuştuğunu iddia etti.

Üçdağ'ı gördüğünde şaşırdığını ifade eden aynı kişi, “Mevlüde’nin oğlu İmam Hatip Lisesi’ne gidiyordu.  Çocuk gitmek istemediği için babası ile sürekli tartışıyordu. Çocuğun sonradan DAİŞ’e katıldığını söylediler. Ayrıca DAİŞ’e gittiğinden beri de oğlu ile her gün telefonda konuştuğunu da biliyorum. Mevlüde’nin oğlu dağa gitmemiş. Mevlüde ve AKP’liler görüşmüş ve iş sözü almış. Bunun üzerine gidip HDP önünde oturmuştur” dedi. Haberin detayı

Eyleme katılan annelerden biri de İkram Gürtürk. Anne Gürtürk; 17 yaşındaki oğlu Musa Gürtürk'ten 2014 yılından beri haber alamadığını söylüyordu.

Tarafsız Haber Ajansı'nın haberine göre, anne Gürtürk’e kötü haber HDP İl binası önünde eylemde olduğu sırada verildi. Musa Gürtürk’ün, 10 Eylül 2019’da Diyarbakır’ın Dicle İlçesindeki Görese Dağı’na düzenlenen hava harekâtında öldürülen iki PKK'liden biri olduğu ortaya çıktı.

PKK de Göktürk’ün Dicle kırsalında öldürüldüğünü duyurdu ve açık kimlik bilgilerini yayımladı. DNA testinin ardından Musa Gürtürk’ün cenazesi aileye teslim edildi. Haberin detayı

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…