Murat Karayılan: 'Erdoğan, Davutoğlu’na rağmen katliamlar yaptı'

11 Eylül 2019
Murat Karayılan: 'Erdoğan, Davutoğlu’na rağmen katliamlar yaptı'

 AKP MYK'si tarafıdan kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevkedilen, yeni parti kurması beklenen eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'yun “Terörle mücadele konusunda defterler açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz. İleride bir gün Türkiye Cumhuriyeti tarihi yazıldığı zaman en kritik dönemlerden biri 7 Haziran-1 Kasım arasındaki dönem olacaktır” açıklaması tartışmasına Kandil de katıldı. 

PKK yöneticilerinden Murat Karayılan, o dönemde yaşananlarla ilgili "Bizim de elimizde belli bazı belge ve bilgiler vardır” dedi. 

PKK Yürütme Komitesi Üyesi ve Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanı Karayılan, o yıllarda yaşanan Diyarbakır, Suruç ve Ankara Garı katliamlarının, bir proje ve plan olarak bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilgisi dahilinde yapıldığını savundu. Karayılan, Erdoğan’ın Davutoğlu’yu aşarak ona rağmen Cizre'de yaşanan olayla ilgili şu iddiayı öne sürdü:

“HDP’li vekiller araya girip Cizre bodrumlarındaki yaralı direnişçi gençlerin çıkarılması için çalışırken oradaki devlet yetkilileri ve bu savaşı koordine eden generaller, yaralıların çıkarılmasından yanadırlar. Bu temelde hazırlık yapıyorlar fakat Erdoğan, MİT ve Hakan Fidan yoluyla bu sürece müdahale ediyor ve ‘bunu kabul etmiyorum, onlar ezilmeli ve öldürülmeli’ diyor. Hatta MİT Müsteşarı Hakan Fidan, generallere, ‘HDP’nin önerisi Saray tarafından kabul edilmedi, talimatı açıktır ve uygulanmalıdır’ diyor ve o katliam yapılıyor. Sonrasında Kürdistan’ın diğer şehirlerinde aynı katliamcı tarzı sürdürdüler; yüzlerce çocuk, genç ve sivil insan şehit düştü. Hepsi de Erdoğan’ın talimatıyla…”

Fırat Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, Murat Karayılan, "Dolmabahçe Mutabakatı, Türkiye’de Kürt sorununun çözümünde gelinen son aşamaydı ama Erdoğan, başkanlık hayalleri için savaşta karar kıldı ve reddetti. Savaşı geliştirmek, toplum içinde kutuplaşma yaratmak ve şovenizmi şahlandırmak için elinden gelen ne varsa yaptı. İşte eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bahsettiği bunlardır. İlkin HDP’nin Amed’deki mitinginde bir bomba patlattılar, sonra Suruç Katliamı, ardından Ankara Garı’ndaki katliam. Belki bunu bazı DAİŞ’liler eliyle yaptırdılar ama bir proje ve plan olarak bizzat Erdoğan’ın bilgisi dahilinde yapıldı" iddialarında bulundu. 

Gündemde AKP iktidarının HDP'li Mardin, Diyarbakır ve Van Büyükşehir belediyelerine kayyım atamasında gerekçe gösterdiği bu belediyelerden Kandil'e para aktarıldığı iddiası da vardı. Karayılan, "Erdoğan, Türk devletinin başıdır ve cumhurbaşkanıdır. Devletin istihbaratı, askeriyesi, polisi onun elindedir. Kendisi konuştu ve ‘bu belediyeler Kandil’e para gönderiyor’ dedi. Madem Erdoğan’ın elinde bu kadar devlet imkanı var ve bu sözleri söylüyor, o zaman buna bir kanıt göstersin, ispatlasın. Eğer bunu ispatlamazsa o zaman Türkiye’nin en büyük iftiracısı ve yalancısıdır" dedi. 

Karayılan, HDP önündeki kadınların oturma eylemiyle ilgili ise "Belki o annelerden bazıları gerçekten de iyi niyetlidir. Bazıları bunun ne anlama geldiğini bilip farklı niyette de olabilir, bunu bilemem ama annelik kutsaldır. Hele hele birisi bir özgürlük militanının annesi ise bu onun için bir şereftir. Şu anda o binanın önünde yapılan ise Erdoğan, MİT ve polis tarafından tertiplenip yönetilen bir projedir" değerlendirmesinde bulundu. 

Haberin tamamı için tıklayınız

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…