Kanada Komünist Partisi’nden Kaz Dağları Tepkisi

8 Ağustos 2019
Kanada Komünist Partisi’nden Kaz Dağları Tepkisi

Kanada Komünist Partisi, Kaz Dağları’nda Kanadalı Alamos Gold tarafından işletilen altın ve gümüş madenleri nedeniyle ormanın yok edilmesine tepki gösterdi.

Parti, kesilen ağaçlar için yapılan protestolara da destek mesajlarını sosyal medyada paylaştı.

Paylaşımda Kaz Dağı madenine dair protesto haberlerini ekleyen Komünist Parti, açıklamasında “Binlerce kişi Kanadalı altın şirketi Alamos Gold tarafından yüzbinlerce ağacın yok edilmesini protesto etmek için maden sahasına yürüdü” denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Kanada emperyalizmi halka ve toprağa zarar veriyor”

“Kanadalı tekeller ve Kanada emperyalizmi dünya genelinde halka ve toprağa zarar veren belalardır. 

“Bu tür sınai ormansızlaştırmalar iklim değişikliğinin en kötü etkilerini ağırlaştırmakta, toprak erozyonunu hızlandırmakta ve toprağa ağır biçimde zarar vermektedir.

“Ardından gelecek altın madeni ise daha da kötüsünü getirecektir. Ve tüm bunların nedeni Kanadalı madencilik şirketinin kârını artırmak içindir.”

Kaz Dağları’nda ne oluyor?

Çanakkale’nin Kirazlı Köyü son 10 gündür bir çevre katliamıyla gündemde. Kanadalı Alamos Gold şirketi tarafından bölgede altın madeni kurulmak isteniyor.

Çanakkale’nin tek içme ve kullanma suyu kaynağı olan Atikhisar Barajı su toplama havzasında başlatılan bu faaliyet kapsamında 195 bin ağaç kesildiği iddia edilirken, Tarım ve Orman Bakanlığı kesilen ağaç sayısının 13 bin olduğunu duyurdu. 

Bianet

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…