Tarkan'dan Kazdağları tepkisi: Halkınıza ihanet etmeyin

6 Ağustos 2019
Tarkan'dan Kazdağları tepkisi: Halkınıza ihanet etmeyin

Türkiye'nin oksijen deposu Kazdağları'nın Türkiye'deki ortağı ile Kanadalı bir şirkete, altın araması için verilmesi ve bu bölgede yüz binlerce ağacın kesilmesine tepkiler gelmeye devam ediyor.

Son olarak Tarkan Kazdağları ile ilgili bir paylaşımda bulundu ve, "Halkınıza ihanet etmeyin" diye seslendi. 

Sosyal medyada, #KazdağlarıHepimizin etiketiyle başlatılan kampanyaya destek veren Tarkan, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda, "Altın için feda edilen güzelim Kaz dağları" diye yazdı.

İşte Tarkan'ın o paylaşımı:

"Rant uğruna feda edilen Hasankeyf’ler, Allianoi’ler, Karadeniz’in dereleri, ormanları. Dikilen çirkin beton yığınları için kesilen binlerce yıllık zeytin ağaçları. Kurutulan göller, kirletilen, zehirlenen denizler, topraklar. Altın için feda edilen güzelim Kaz dağları ormanları.

Bu ne bitmek bilmeyen bir para ve güç hırsıdır. İnsan ülkesinin doğasını, tarihini, kültürünü rant uğruna bir kalemde nasıl satabilir böyle?

Dünyanın neredeyse her yerinde durum aynı.

Halkın oylarıyla bulundukları noktaya gelen yetkililer kendilerini o ülkenin sahibi sanıp istediklerini yapma hakkını kendilerinde nasıl buluyorlar?

Vatandaş kendi toprağını, doğasını savunmaya, korumaya kalktığında bir de vatandaşa ayar verip, kafa tutup, tehditler savuruyorlar.

Yeter artık. Bi durun, kendinize gelin. Sizlere emanet edilen bu topraklara ve de temsilcisi olduğunuz halkınıza ihanet etmeyin artık.

Bi elinizi kalbinize koyun da vicdanınıza kulak verin artık. Rant için bu doğa katliamlarına bir son verin artık."

Yüzlerce Kişi Şantiyeye Girdi: Kaz Dağları İçin 'Su ve Vicdan Nöbeti'

Türkiye'nin oksijen depolarından Kaz Dağları'na yapılmak istenilen madenine karşı doğa ve yaşam için başlatılan Su ve Vicdan Nöbeti'nde dün büyük buluşma gerçekleştirildi.CHP 'li vekillerin de destek verdiği buluşmaya 7'den 70'e vatandaşlar katıldı. Toplandıktan sonra ağaçların kesildiği alana yürüyen vatandaşlar şantiye alanına girdi. 
 
Buluşmaya katılan yüzlerce kişi şantiye alanına doğru yürüyüşe geçmişti
 
Kaz Dağları'na yapılan madenine karşı Kirazlı Köyü'nde bir araya gelen vatandaşlar, ağaçların kesilmesine karşı şantiye alanına doğru yürüyüşe geçmişti. Yürüyüşten önce bir araya gelen vatandaşlar ilk olarak çevrecilerin kaleme aldığı "Kaz Dağları Andı" da okudu.
Buluşmaya katılan ve siyanürle bölgenin yok edilmesine karşı çıkan kişiler, tel örgülerle korunan şantiyeye girdi.
 
Buluşmaya katılan ve siyanürle bölgenin yok edilmesine karşı çıkan kişiler, tel örgülerle korunan şantiyeye girdi.
 
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Atikhisar Barajı’nın havzasına yapılacak madencilik faaliyetlerine karşı dün Kirazlı-Balaban’da gerçekleşecek “Su nöbeti” eylemi için çağrıda bulunmuştu.
Başkan Ülgür Gökhan, “Bu Kaz Dağları’nı kurtarma eylemidir. Kaz Dağları dünyanın ikinci oksijen üreten dağıdır. Mitolojik bir tarihe sahiptir. Bu dağ altıncılar tarafından talan edilmektedir. Sizleri bu mücadelemizde yanımızda görmek istiyoruz. Hepinizi Kirazlı-Balaban tepeye bekliyoruz. Bizim tepkimiz çevre için, canlılar için, oksijen ve ekosistem için. Siyasi değil tamamen doğa için mücadele ediyoruz” dedi. Bakanların görmeden açıklama yaptığını belirten Başkan Gökhan, “Bakanlığın verdiği ağaç sayısı doğru değil. Onları buraya gelip yerinde görmeye davet ediyoruz. Ayrıca Cumhurbaşkanı’na katliamın durdurulması için mektup yazacağız. Sesimiz sadece Türkiye’de değil dünyada da duyuracağız. Kanada Başbakanı’na mektup yazıldı. Hukuki süreç devam edecek. Sonuç alıncaya kadar mücadeleye devam” dedi.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…