AKP'ye katılırken, hangi terör örgütü ile neler konuştuğunuzu açıklarım

15 Haziran 2019
AKP'ye katılırken, hangi terör örgütü ile neler konuştuğunuzu açıklarım

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan CHP İstanbul Milletvekili Bekaroğlu, Kurtulmuş'un İmamoğlu hakkındaki sözlerini alıntılayarak "HAS Partiyi kapatıp AKP'ye katılırken, hangi terör örgütü ile neler konuştuğunuzu açıklarım" dedi.

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, dün CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu'nun sadece bir partinin adayı olmadığını, görünürde CHP, İyi Parti ve HDP arasında iş birliği bulunduğunu ifade ederek, "Ama maalesef bir de perde arkasında bazı terör gruplarının da desteği vardır" demişti.

Kurtulmuş'un terör iddiasına HAS Parti'de birlikte çalıştığı Mehmet Bekaroğlu, "2012'de Has Parti'yi kapatıp AKP'ye katılırken,hangi terör örgütü ile kimler aracılığında neler konuştuğunuzu açıklarım"  sözleri ile tepki gösterdi.

Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Bekaroğlu, Kurtulmuş'un İmamoğlu hakkındaki sözlerini alıntılayarak, "Sayın Kurtulmuş, lütfen susun,insanlara iftira etmekten vazgeçin; yoksa 2012'de Has Parti'yi kapatıp AKP'ye katılırken,hangi terör örgütü ile kimler aracılığında neler konuştuğunuzu açıklarım."O zaman o örgüt henüz terör örgütü değildi" mi diyeceksiniz?" dedi. 

Kurtulmuş: İmamoğlu'na perde arkasında bazı terör gruplarının desteği var

Numan Kurtulmuş T24'e aptığı açıklamda Ekrem İmamoğlu'nun sadece bir partinin adayı olmadığını, görünürde CHP, İYİ Parti ve HDP arasında iş birliği bulunduğunu ifade ederek, "Ama maalesef bir de perde arkasında bazı terör gruplarının da desteği vardır. Bunu biz söylemiyoruz. Televizyonlarda her akşam izliyorsunuz. PKK'nın çok önemli 2 ismi, Duran Kalkan ve Bese Hozat açıkça mikrofonlarda diyorlar ki, 'Biz bu seçimlerde demokratik güçler olarak iş birliği yapıyoruz. İstanbul'da AK Parti faşizmine karşı CHP'nin adayı İmamoğlu'nu destekliyoruz.' Ayrıca, FETÖ'nün en önemli medya isimlerinden olan Emre Uslu ABD'den yayın yapıyor ve 'Biz İstanbul'da cemaatçiler, PKK'lılar vesaire hep beraber demokratik bir ittifak olduğu için İmamoğlu'na destek oluyoruz.' diye kendileri söylüyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

EL Nusra: AKP'nin kızgın delikanlıları

Bekaroğlu'nun, kastettiği örgüt, zamanın Dişişleri bakanı Davutoğlu'nun sempatiyle 'kızgın delikanlılar' dediği El Kaide bağlantılı El Nusra'yı akla getirdi. AKP iktidarının o dönem ABD ile birlikte 'Suriye'nin dostları' olarak anılan devletlerin yanısıra Suriye rejimine karşı savaşan bütün örgütlerle ilişki içindeydi.ABD, Fransa, İngiltere başta olmak üzere NATO ülkeleri bu cihadçı örgütleri ÖSO çatısı altında birleştirmeye çalıştılar. CİA desteği le Türkiye üzerinden silah tedarik ettiler. 

Yakın günlerde Ankara'da evine giderken uğrayan Sabahattin Önkibar, katıldığı son televizyon programında Binali Yıldırım ve Devlet Bahçeli hakkında ciddi iddialarda bulunmuştu. Önkibar, aynı zamanda İBB ile El-Nusra arasında bağ olduğunu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinde Kürt seçmenin oyu için bir AKP milletvekilinin Barzani'den yardım istediğini iddia etmişti. Önkibar ayrıca "Ali Babacan'ın partisine Temmuz'da 35 milletvekili geçecek" ifadelerini kullanmıştı.

Önkibar 26 Mayıs'ta HalkTv'de şöyle demişti:

Önkibar, şunları kaydetti. “İstanbulda İslamcı dinci vakıflar var. Ben islamcı cemaatleri mafya örgütlenmeleri olarak görüyorum.” ifadelerini kullanan Önkibar, “Bunların İslam’a hizmeti yok. Din bunlar için sermaye. Suriye’den gelen Suriye’liler bağlamında, ayrıntılara girmeyim suç işlemek istemem, hani bir İdlib olayı yaşanıyor Suriye’de, bu bağlamda El-Nusra’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile bağı olduğu iddiası geldi kulağıma araştırıyorum.”

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…