AKP'yi saran Faşist kibir: Eroğlu, 'CHP’nin İstanbul adayının ismini bile bilmiyorum'

5 Haziran 2019
AKP'yi saran Faşist kibir: Eroğlu, 'CHP’nin İstanbul adayının ismini bile bilmiyorum'

Cumhurbaşkanlığı Irak Özel Temsilcisi ve AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, halkın oylarıyla seçilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun adını bilmediğini söyledi.

Memleketi Afyonkarahisar’da bayramlaşma törenine katılan Eroğlu, 31 Mart seçimlerinde oyların ‘alenen çalındığını’ savundu. İmamoğlu için “O kişinin, CHP’nin adayının ismini bile bilmiyorum şu anda. Acaba sandıktan çıkacak mı? Ama çıkmadı ki. Neticede oyları çalmışlar. Alenen oyları çalmışlar” dedi.

'YUNANİSTAN CHP'NİN ADAYINI DESTEKLİYOR'

Eroğlu, İstanbul'da Binali Yıldırım'ın kazanacağına inandığını belirterek şunları söyledi: 

“Kazandıracak olan İstanbul halkıdır. İstanbul halkı şimdiden özellikle tavrını koydu. Çok çalışkan, gayretli ve Türkiye’de büyük hizmetleri olan Binali Yıldırım’dan yana tavır koyacağına inanıyorum ve onun kazanacağına inanıyorum. Onun önce sandıktan çıkması lazım. O kişi, CHP’nin adayı ismini bile bilmiyorum şuanda. Acaba sandıktan çıkacak mı? Ama çıkmadı ki. Neticede oyları çalmışlar. Alenen oyları çalmışlar.

Büyük suistimaller var, usulsüzlükler var, oyların çalındığı tespit edildi. Bu yüzden YSK İstanbul’da yeniden yapılmasına karar verdi. Dolayısıyla İstanbul halkı karar verecektir. Onu göreceğiz inşallah. ABD’deki bir gazeteye demeç olarak vermesi de kendi takdiridir. Onu bilemeyiz. Sağ olsun pek çok ülke ve başta Yunanistan CHP’nin adayını destekliyor. Ama bizim vatandaşlarımız milli ve manevi değerlere, vatana, millete ve bayrağa bağlı insanlar da tabii ki kimi destekleyeceğini biliyor.” 

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı: Soylu’yu protesto edenler Pontus

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı: Soylu’yu protesto edenler Pontus

İstanbul Ticaret Borsası  (İTB) Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Ç. Ali Kopuz, Trabzon’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu protesto edenlere ve CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’na “Pontus” dedi.

Kopuz twitter hesabından, “Süleyman Soylu’yu protesto eden gruba bakın, tamamı Ekrem gibi müslüman gözüken Pontuslar” diye yazdı. Kopuz, daha sonra attığı bir tweet’te ise yanlış anlaşıldığını iddia ederek şöyle yazdı: “Okuduğunu anlamak güzel bir haslettir Trabzonlulara laf söylemek kimsenin haddi değil makaryosun heykelini diken adama tepki göstermeyen ama Trabzonun has milliyetçi bir evladına tepki gösterenlere tepkimiz.”

Ali Kopuz 2013 yılı Mayıs ayında yapılan İstanbul Ticaret Borsası seçimlerinde meclis üyeliğine ve akabinde yapılan seçimlerde yönetim kurulu başkanlığına seçildi. Kopuz aynı zamanda 2013 yılından beri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı.

Makarios heykeli değil “Kıbrıs Anıtı”

Teyit.com'un yaptığı araştırmaya göre, Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanlığı döneminde Beylikdüzü’nde Makarios’u gösteren bir rölyefi de içeren bir heykel dikildiği iddiası doğru. Ancak “Kıbrıs Anıtı” olarak bilinen heykel sadece Makarios’u göstermiyor. Makarios’un rölyefinin de bulunduğu anıtta, en önde Rauf Denktaş’ın heykeli yer alıyor. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin ilk cumhurbaşkanı olan Başpiskopos III. Makarios’un rölyefinin bulunduğu kısım ise 19 Şubat 1959’da imzalanan ve bağımsız Kıbrıs Cumhuriyeti’nin yasal çerçevesini belirleyen Londra Antlaşması’nı gösteriyor.

Heykeltıraş Azmi Sekban tarafından yapılan kompozisyonun ismi Kıbrıs Anıtı. Ekrem İmamoğlu’nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde yaptırılan anıt 19 Mayıs 2017 tarihinde açılışı yapılan Yaşam Vadisi Parkı’nda bulunuyor.

Önde Rauf Denktaş’ın heykelinin yer aldığı anıtta 19 Şubat 1959’da imzalanan Londra Antlaşmasını simgeleyen bir kısım da bulunuyor.

Heykel 2017’de saldırıya uğramıştı

Beylikdüzü Yaşam Vadisi Parkı’ndaki anıtta bulunan Makarios silüeti 2 sene önce de gündeme gelmişti. Yeni Şafak gazetesinde “CHP’li belediye Türk düşmanı Makarios’un heykelini dikti” başlığıyla haberleştirilen anıt hakkında Murat Bardakçı da bir köşe yazısı yazmıştı. Medyadaki tepkileri bir grubun anıta saldırısı izlemişti.

Saldırının üzerine Ekrem İmamoğlu anıtın önünde bir basın açıklaması yapmıştı.

Anıta yapılan saldırıyı Rauf Denktaş’ın ailesi kınayarak, kompozisyonun kendi onaylarıyla yapıldığını belirtmişlerdi.

Erdoğan gündeme getirdi

Ocak 2019’da Recep Tayyip Erdoğan’ın parti grup toplantısında heykelde Makarios’a yer verilmesini eleştirmesi üzerine anıt tekrar gündeme taşındı. AKP Meclis Üyesi Mücahit Birinci’nin de 15 Mayıs 2019 tarihinde Twitter hesabında anıttan “Makaryos Heykeli” diye bahsettiği görülebiliyor.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…