Perinçek: '23 Haziran seçimine adayımızla gireceğiz'

8 Mayıs 2019
Perinçek: '23 Haziran seçimine adayımızla gireceğiz'

Ergenekoncu emekli subayların mevzilendiği Vatan Partisi'nin genel başkanı Perinçek ''Muhalefetin ABD tarafından seçenek olarak öne sürüldüğünü'' söyleyerek '23 Haziran seçimine adayımızla gireceğiz' dedi.

Yakın zamanda AKP'nin genlçlik örgütü Osmanlı Ocakları ile Vatan Partisi gençlik örgütü Öncü'nün ittifakı gündeme gelmişti. Bazı Osmanlı Ocakları başkanları Aydınlık'ta ittifak üzerine görüşleri yazmışlardı..

Şimdi bir adım daha atılıyor..

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, YSK'nin yenilenmesine karar verdiği İstanbul seçimi için partisinin kararını açıkladı. Perinçek, "Vatan Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığı seçiminde adı var, o da sayın Mustafa İlker Yücel'dir" dedi.

Partisinin İstanbul il binasında açıklamalarda bulunan Doğu Perinçek, AKP'nin ekonomiyi yönetemediğini, muhalefetin ise ABD tarafından seçenek olarak öne sürüldüğünü söyledi. Perinçek, "YSK kararından sonra, derinleşen ekonomik krize siyasi kriz de eklenmiş oldu. Türkiye çok derin bir krizin içinde. Türkiye sadece İstanbul sorunuyla değil bir hükümet sorunuyla karşı karşıya. Türkiye bir arayış dönemine girmiştir. Bu arayış hem iktidar hem de muhalefet açısından geçerlidir" dedi.

"Vatan Partisi'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanlığı seçiminde adı var, o da sayın Mustafa İlker Yücel'dir. Buradan ilan ediyorum" diyen Perinçek, "Son belediye başkanlığı seçimlerinde Vatan Partisi adayıydı. Mustafa İlker Yücel'le Vatan Partisi çözümü, umudu, aydınlığa çıkışı temsil eden parti, Türk milletinden İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı iktidarını, yetkisini, sorumluluğu talep etmektedir" ifadelerini kullandı.

Doğu Perinçek, "Önümüzde büyük zorluklar var. Buradan Sayın Cumhurbaşkanına da sesleniyorum. Bunu hiç kimse inkar edemez. Bu zorluklar nasıl aşılacak? Türkiye'nin geniş güçleri kucaklanarak. Bütün üretici kesimi, işçisi, çiftçisi, küçük, orta sanayici ve tüccarı, zanaatkarları, çarşıları, esnafı ve büyük sanayicileri. Bütün bunları temsil eden bir üretim devrimi programını uygulayacak üreticilerin milli hükümeti. O da nasıl kurulabilir, CHP, MHP, Vatan Partisi'ni yanına alarak Cumhurbaşkanı, AK Parti, CHP, MHP, Vatan Partisi hükümeti Türkiye'yi buradan çıkartabilir. Türkiye İttifakı böyle Türkiye'yi çözüme kavuşturacak ve eninde sonunda gerçekleşecek bir hükümet çözümünün ilk adımı olsun" diye konuştu.

Vatan Partisi İBB adayı 31 Mart seçimlerinde 17.377 oy almıştı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…