AKP medyası, Erdoğan’ın ‘seçim tekrarı’ planını sızdırdı

29 Nisan 2019
AKP medyası, Erdoğan’ın ‘seçim tekrarı’ planını sızdırdı

İstanbul seçimleriyle ilgili nihai kararın ne olacağı merak konusu olurken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, partisinin Kızılcahamam kampında verdiği mesajlar, seçimlerin tekrarlanacağına işaret olarak yorumlanıyor.

İktidara yakın gazetelerden Türkiye’de, Damla Peker imzasıyla yayınlanan kulis haberde bunu doğrular nitelikte…

Erdoğan’ın, yeni seçilen belediye başkanlarına, YSK henüz kararını vermedi. YSK’nın her türlü kararı kabulümüzdür. Sizler yine de her an seçim olacakmış gibi çalışmalarınızı sürdürün” dediği belirtiliyor.

Haberde aktarılana göre, basına kapalı yapılan toplantılarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve AKP Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Özhaseki ile Çiğdem Karaaslan sunumlar yaparak belediye başkanlarının taleplerini dinledi. Yapılan sunumlarda özellikle yeni belediye başkanlarına yeni yapacakları harcamalara dikkat etmeleri ve yeni borçlanma yapmamaları konusunda uyarılarda bulunuldu. Başkanlara özellikle 2020 yılına kadar sıfırdan projelerin yapılmaması istendi.

Haberde, “Bitirtilemeyen çok proje var. Uzayan, tamamlanmayan projeler tepki çekiyor. Sıfırdan proje yapmayın. Yüzde 40’ı yapılan projeleri dondurun, yüzde 70 ve fazlası yapıldıysa öncelikle bu projeleri bitirin” talimatı verildiği de kulisler arasında.

Öte yandan AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, yaptığı sunumda dört yerel seçimin kıyaslamasını yapmış.

Seçimlere yönelik değerlendirme de yapan Özhaseki’nin, “İttifaklar yarışında karşı tarafta görünen 4 benzemez partinin birçok il ve ilçede bir araya gelmesine rağmen AK Parti’nin MHP ile yaptığı Cumhur İttifakı bazı aksamalara rağmen genel itibariyle hüsn-ü kabul gördü ve başarılı oldu. Cumhur İttifakı bu seçimde açık ara birinci olmuştur” ifadelerini kullandı.  Beka meselesinin toplum nezdinde karşılık bulduğunun altını çizen Özhaseki “Doğu ve Güneydoğu’da güvenlik tam anlamıyla sağlandı. Teröristlerin yakıp yıktığı yerlerde, devlet eliyle zararlar giderildi. Vatandaşlar partiye yöneldi ve toplamda 47 belediye HDP’den alındı” dediği aktarılıyor.

CB Erdoğan'ın Kızılcahamam kampında 81 il kadın kolları başkanı ile de ayrıca bir toplantı düzenlediğ, kadınlara 31 Mart seçimlerinde gösterdikleri başarıdan dolayı teşekkür ettiği  Doğu ve Güneydoğu seçimlerindeki başarıda kadınların büyük emeği olduğunun da altını çizerek “Sizden yeni dönemde de çok şey bekliyorum. Çok çalışmalıyız” dediği belirtildi.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…