Soylu ‘Şehit cenazesine gidemez’ demişti; Kılıçdaroğlu’na linç girişimi!

21 Nisan 2019
Soylu ‘Şehit cenazesine gidemez’ demişti; Kılıçdaroğlu’na linç girişimi!

İNCE: AZMETTİRİCİSİ BELLİ --CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da katıldığı bir şehit cenazesinde alçak sürülerinin linç girişimine maruz kaldı. Güvenlik ekiplerince çevredeki güvenli bir yere götürülen Kılıçdaroğlu’nun bulunduğu ev saldırganlar tarafından taşlandı. Ankara Valiliği’nin “üzücü bir protesto” olarak nitelediği linç girişiminin ardından güvenlik önlemleri artırıldı, bölgeye takviye güvenlik ekibi gönderildi. CHP lideri, tutulduğu evden ancak 1 saat sonra çıkarılabildi.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu‘nun CHP lideri ve partililer hakkında söylediklerini akıllara getirdi. Soylu, valiliklere “CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin” talimatı gönderdiğini söylemişti.

Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ankara’nın Çubuk ilçesinde, Hakkâri’de Irak sınırında güvenlik güçleriyle PKK’lılar arasında çıkan çatışmada şehit olan er Yener Kırıkcı için düzenlenen cenaze törenine katıldı. Cenaze töreni sırasında ve sonrasında CHP lideri bir grubun linç girişimine maruz kaldı. Arbede yaşanması üzerine güvenlik görevlileri olaya müdahale etti.

Hem cenaze töreni sırasında, hem de cenaze sonrasında büyük olayların çıktığı, yaşanan arbedede Kılıçdaroğlu tekmeli ve yumruklu saldırıya uğradığı öğrenildi. Polis ekipleri tarafından güvenli bir eve alınan Kılıçdaroğlu dışarı çıkarılamadı. Evin çevresinde önlemler alınmasına rağmen evin etrafında toplanan kalabalığın evi taşladığı ve “PKK dışarı” sloganları attığı bildirildi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar‘ın da Kılıçdaroğlu’nun tutulduğu evde bulunduğu bilgisi aktarıldı.

Evin dışında toplanan grup, Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya ve Çubuk Kaymakamı Uğur Sezer‘in grubun dağılmasına yönelik yaptığı konuşmalara da tepki gösterdi.

Polis linç gişiminde bulunanlara gaz sıkmaktan sakındı!

Polisler, CHP'li yöneticilerin, Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırı sırasında, "Neden biber gazı kullanmıyorsunuz?" sorusuna, "Cenazede gaz sıkamayız" cevabını verdi. 10 Ekim Ankara Katliamı'nın hemen ardından, alandaki yurttaşlara biber gazlı ve sulu müdahale yapılmıştı.

Valilikten açıklama

Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamada “Çubuk ilçemizde icra edilen şehit cenazesi töreninde CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu’na yönelik müessif protesto eyleminin önlenmesine yönelik gerekli güvenlik tedbirleri alınmış olup olayın sorumluları hakkında yasal işlemlere başlanılmıştır” ifadesi kullanıldı.

“Başta İçişleri Bakanı Soylu olmak üzere hedef gösterenler sorumludur”

CHP Ankara Milletvekili ve TBMM Başkanvekili Levent Gök, Çubuk’ta CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na şehit cenazesinde yapılan saldırıya ilişkin, “Yaşanan arbedede hepimiz bir yere savrulduk. Kemal bey iyi, güvenli bir yere alındı. Soğuk kanlı olmalıyız. Genel başkanımız bir açıklama yapacaktır” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Genel Başkanımız hala saldırı altında ancak durumu iyidir. Bu saldırıdan başta İçişleri Bakanı Soylu olmak üzere Genel Başkanımızı hedef gösterenler sorumludur” dedi.

İnce: Azmettiricisi belli

CHP’nin 24 Haziran seçimindeki Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, saldırının azmettiricilerinin belli olduğunu söyledi. İnce, şu mesajı paylaştı:

“Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Çubuk’ta şehit cenazesinde yapılan saldırı onun şahsında CHP’ye, bu ülkenin demokrasi güçlerine, birlik ve beraberliği her türlü çıkarın üzerinde tutan halkımıza karşı yapılmış, failleri ve azmettiricileri belli olan bir saldırıdır. Bu saldırı geleceğimize, iç barışımıza, birlik ve beraberliğimize yönelik büyük bir provokasyon denemesidir. Biz bu yollardan çok geçtik, eninde sonunda kazanan demokrasi olacaktır.”

Kılıçdaroğlu’nun Başdanışmanı Deniz Demir de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Ankara Çubuk’tayız, bir grup tarafından saldırıya uğradık. Genel Başkanımızın durumu iyi”dedi.

Soylu ne demişti?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ağrı’da Mevlit Bengi isimli vatandaşın PKK tarafından öldürüldüğü iddiasının hükümete yakın bazı medya organlarında yer almasından sonra HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan‘ı arayarak “Sizi CHP bile kurtaramayacak, o köyde taş taş üstünde bırakmayacağım” demişti. Buldan, bu olayı “Soylu’nun bir partinin Eş Genel Başkanı’nı arayıp tehdit etmesi kabul edilemez” diyerek açıkladı. Soylu’nun bu görüşme sonrası bütün valilere “CHP İl başkanlarını bundan sonra şehit cenazelerinde protokole kabul etmeyin” talimatı verdiği ifade ifade edilmişti. Soylu da açıklamasını doğrularken “Onların gideceği bir adres var. O adresi de göstereceğiz. PKK mensuplarının cenazeleri var. Biz onları çok kısıtlı kaldırtıyoruz. Onlara bir kişilik kontenjan ayıracağız. Sandıkta beraberlerse cenazede de olacaklar” demişti. /ABC

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…