'Eski derin devletin yeni sahibi Adalet ve Kalkınma Partisi’dir'

13 Mart 2019
'Eski derin devletin yeni sahibi Adalet ve Kalkınma Partisi’dir'

“O fotoğraftaki cenaze Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla Türkiye’ye girmişti”

Soylu hakkında “Kendisi sıradan olabilir ama işgal ettiği yer sıradan değil. Sözlerini hesaplayarak söylediğini düşünüyorum” diyen Tanrıkulu, ‘Terörist cenazesinde!’ ifadeleriyle paylaşılan fotoğrafın öyküsünü de anlattı: “Kobanê’de hayatını kaybeden sosyalist öğrenci Aziz Güler’in cenazesi aylarca Türkiye’ye getirilemedi. Cenaze getirilince ailenin taziyesine gitmiştim. Soylu o dönemdeki fotoğraftan söz ediyor. Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla o cenazenin girişine izin verildiğini Soylu bilmiyor mu? Tabii ki de biliyor.”

“Başıma vura vura Kürt yaptılar”

Diyarbakır’da avukat olduğu dönemde kendisini sosyalist, insan hakları savunucu olarak tanımladığını ancak Ankara’ya geldiğinde Kürt kimliğinin öne çıkmak zorunda kaldığını ifade eden Tanrıkulu “Ankara’da kafama vura vura Kürt yaptılar. Ben CHP’nin Kürtlerle bağ kurmasını sağladım. Bu onları bana karşı daha öfkeli yaptı” diye konuştu.

“Eski derin devletin yeni sahibi Adalet ve Kalkınma Partisi’dir” 

Şirin Payzın’ın “ Soylu’nun ifadeleri 90’lar diline paralel mi?” sorusuna da yanıt veren Tanrıkulu, “Adalet ve Kalkınma Partisi Soylu üzerinden eski derin devletin yeni sahibi oldu. Süleyman Soylu İçişleri Bakanı olduktan sonra önemli sayıda kayıp vakası var” diye konuştu.

“Mansur Yavaş hakkında yargı mühendisliği yapıldı”

Şirin Payzın, CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkındaki “sahte çek” davasını, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu hakkında açılan soruşturmayı hatırlatınca Tanrıkulu “Yargı mühendisliği” yorumunu yaptı.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…