Erdoğan, Demirtaş ve HDP'lileri dev ekranda izlettirdi, 'İşte teröristler' dedi

7 Mart 2019
Erdoğan, Demirtaş ve HDP'lileri dev ekranda izlettirdi, 'İşte teröristler' dedi

Mardin'deki miting alanındakilere "İşte teröristler" diyerek Selahattin Demirtaş, ve Pervin Buldan, Sezai Temelli, Figen Yüksekdağ ve HDP'li bir çok vekilin konuşmalarını izletti.  Ardından HDP'li milletvekilerine "hani silahınız, sıkıyorsa gelin" dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçim mitinglerini sürdürüyor. Bu kapsamda Mardin'deydi. Konuşmasında HDP, CHP ve İYİ Parti'yi hedef aldı. 

Erdoğan, seçmenlerine seslenen Erdoğan söze HDP'li belediyelere atanan kayyımların icraatlarını anlatarak başladı.

"Kayyım'a devrettikten sonra Mardin'in çehresi nasıl değişti görüyorsunuz" diyen Erdoğan HDP'li belediye başkanlarını bir kez daha 'vatan hainliğiyle' suçladı.

Artık Gerçek'te yer alan habere göre Erdoğan bu açıklamaların ardından miting alanındakilere "İşte teröristler" diyerek Selahattin Demirtaş, ve HPervin Buldan, Sezai Temelli, Figen Yüksekdağ ve HDP'li bir çok vekilin konuşmalarını izletti.

Görüntülerin ardından "bunların tamamı terörist" diye söze başlayan Erdoğan görüntülülerini izlettiği HDP'li milletvekillerine "Hani silahınız, sıkıyorsa gelin" dedi.

Cumhurbaşkanı, Mardinlilere, “Bu teröristlerin desteklediği HDP ile olmuyor” diye seslendi. 

Gündeminde, son günlerdeki HDP'ye yönelik "terörist" suçlamaları da vardı. 

Görüntülerin ardından "bunların tamamı terörist" diye söze başlayan Erdoğan görüntülülerini izlettiği HDP'li milletvekilerine "hani silahınız, sıkıyorsa gelin" dedi.

AKŞENER'i DAVA EDECEK

Mardinlilere, “Bu teröristlerin desteklediği HDP ile olmuyor” diye seslenen Erdoğan, dün Denizli’de Kemal Kılıçdaroğlu ile düzenlediği ortak mitingde kendi sözlerine atıf yaparak, 'Evine ekmek götürmekten başka derdi olmayan teröristler, iyi misiniz?' diyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener için, “Dün Denizli’de utanmadan, sıkılmadan benim Denizlili kardeşlerime terörist dediğimden bahsediyor. Utan utan. Sen ne terbiyeden muafsın ya” diye konuştu:

"Şimdi bir yalan uydurdular ben güya HDP'ye oy veren Kürtleri terörist ilan ediyormuşum. Artık baktılar ki tutmuyor bir şey bu yalana başvurdular. Ama aynısını Meral Hanım da yapıyor. Dün Denizli'de utanmadan sıkılmadan benim terörist dediğimden bahsediyor. Utan utan sen ne terbiyeden muafsın ya. Şu anda avukatlarımı da görevlendirdim. Onların bu yalanıyla ilgilenecekler."

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…