Erdoğan 'Mercedes otobüsü ben getirdim' dedi, Mercedes geldiğinde 1 yaşında!

6 Mart 2019
Erdoğan 'Mercedes otobüsü ben getirdim' dedi, Mercedes geldiğinde 1 yaşında!

İstanbul Eyüp Sultan‘da yerel seçimler için miting düzenleyen AKP-MHP Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’a Mercedes otobüslerin ilk defa kendi belediye başkanlığı zamanında geldiğini iddia etti.

Erdoğan'ın yalanları yansıra büyük iftiraları da var.. Mesela, 2013'de Gezi direnişi sırasında camiye sığınan direnişçiler için 'camide içki içtiler' iftirası..  Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'nin o dönemki müezzini Fuat Yıldırım 'böyle bir şey görmedim' diyerek iddiayı yalanlamış, bunun üzerine camiden alınarak başka bir yere sürülmüştü.. Geçen aralık ayında Konya'da düzenlenen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada Gezi Parkı direnişini bir kez daha hedef alan Erdoğan, "Afedersiniz Dolmabahçe'de Bezm-i Alem Valide Sultan Camisi'nin içine bira şişeleriyle girdiler. Bunlar böyle ahlaksız." ifadelerini kullanarak yalan ve iftirayı tekrarladı. 

İkinci iftirası 'Benim başörtülü bacıma saldırdılar' yalanıydı. İftira çünkü böyle bir şey olmadığı mobese kayıtlarından tespit edilmişti. Erdoğan, o günlerde 'önümüzdeki cuma açıklyacağım' demesinin üzerinden tam 6 yıl geçti. İddiaya göre, bebeği ile yürüyen kadını 80 kişi taciz etmiş! Erdoğan, 11 Haziran 2013 tarihli AKP Meclis Grup Toplantısı’ndaki Ekonuşmasında şu ifadeleri kullannıştı:

“Çok önemli bir yakınımın gelinini, Başbakanlık ofisimin yanında, yerlerde süründürdüler, kendisini çocuğunu taciz ettiler. Bu mudur özgürlük, çevrecilik?”

Erdoğan’ın bahsettiği “mağdur”un AKP’li Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’nun gelini Zehra Develioğlu olduğu ortaya çıkmıştı.

TAZE YALANI

Erdoğan'ın en son yalanı, İstanbul’a Mercedes otobüslerin ilk defa kendi belediye başkanlığı zamanında geldiğini iddia  etmesi..

Oysa Erdoğan’ın bir dönem işçi olarak çalıştığı İETT’nin kurduğu müzedeki bilgiler Erdoğan’ı tekzip ediyor. Buna göre Mercedes otobüslerinin seferlere başladığı tarih 1955. Doğum tarihi 26 Şubat 1954 olan Erdoğan henüz 1 yaşındayken İstanbullular Mercedes otobüsle tanışmış.

İETT’nin müzesinde duran eski Mercedes otobüsler bu açıklamadan sonra kaldırılacak mı merak konusu… 

1955’ten sonrada Erdoğan’ın belediye başkanı olduğu 1994 yılına kadar zaman zaman İETT envanterine Mercedes otobüs girmiş. Erdoğan’dan önce en son Mercedes’in o dönem en lüks otobüsü sayılan 302 modeli alınmış. Satın alma ihalesi o dönemde siyasi tartışmalara malzeme bile yapılmış.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…