HDP'li vekillerin Leyla Güven yürüyüşüne polis engeli

11 Şubat 2019
HDP'li vekillerin Leyla Güven yürüyüşüne polis engeli

HDP'li vekillerin Leyla Güven'in tecride karşı başlattığı açlık grevine dikkat çekmek için Taksim Meydanı’nda gerçekleştirecekleri yürüyüş polis tarafından engelleniyor.

Cezaevlerindeki tecrite ve HDP Milletvekili Leyla Güven'in tecrite karşı başlattığı açlık grevine dikkat çekmek için Taksim Meydanı'ndan Galatasaray'a yapacağı yürüyüş öncesi Taksim polis ablukasına alındı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 'Sizi yürüten adam değildir' tehtidinin ardından, polisTaksim Hill Otel'de bir araya gelen HDP'li vekillerin yürümesine izin vermedi. 

Meydana çok sayıda polis ve TOMA konumlandırılırken, İstiklal Caddesi'ne çıkan çok sayıda sokağa da yine yürüyüş nedeniyle TOMA ve çevik kuvvet polisleri yerleştirildi. 

Tecrit kalksın Leyla yaşasın' yazılı önlükler giyen HDP milletvekillerini de ablukaya alan polis, açıklamanın abluka altında yapılmasını istedi.

HDP'li vekiller ile polis amirleri arasındaki tarışmalar neticesinde yürüyüş engellenince, vekiller bu kez AKM yönüne doğru yürümeye başladı. Polis tarafından önleri kesilen vekillere 'yürüyüş kanunsuz dağılın' anonsları yapıldı.

Yürümekte kararlı olduklarını açıklayan HDP'li vekiller ellerindeki 'Tecrit Kaldırılsın Leyla Yaşasın' pankartını açarak açıklamayı Taksim Meydanı yakınlarında yaptı.

Emniyet Amiri ile 'li Mithat Sancar arasında tartışma:

Mithat Sancar: Anayasal hakkımızı kullanarak yürüyüşümüzü yapacağız.
Emniyet Amiri: Size izin verirsem, diğerlerine de vermek zorunda kalırım.
Mithat Sancar: Olması gereken bu.
Emniyet Amiri: Burası huzurla anılsın.

'Sizi yürüten adam değildir'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun  “Sizi yürüten adam değildir" tehtidinin ardından, polis HDP'li Milletvekillerinin yürüyüşünü engellemeye çalışıyor. Taksim Meydanı'nın yakınlarında abluka altına alınan HDP Milletvekillerinin yürüyüşüne izin vermiyor. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün Ankara’da düzenlenen bir toplantıda yapılmak istenen yürüyüş üzerinden HDP’li vekilleri tehdit etmişti. Soylu, “HDP, bal gibi zillet ve illet ittifakına dahildir, dolayısıyla PKK da dahildir. Şimdi 'Apo' içeride diye, güya milletvekilleri yürüyüş yapacaklarmış sağda solda. Sizi yürüten adam değildir” ifadelerini kullanmıştı. 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…