Tuncel ve Kışanak cezaları Saray’ın emri ile verilmiştir

3 Şubat 2019
Tuncel ve Kışanak cezaları Saray’ın emri ile verilmiştir

Halkların Demokratik Partisi (HDP)eş genel başkanları Sezai Temelli ile Pervin Buldan, Gülten Kışanak ve Sebahat Tuncel’e verilen hapis cezalarına ilişkin ortak açıklama yaptı. Açıklamada kararın hukuki değil siyasi olduğu belirtildi.

Malatya 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, DiyarbakırBüyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gülten Kışanak hakkında 14 yıl 3 ay, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel hakkında ise 15 yıl hapis cezası verildi.

“KARAR VİCDANLARDA YOK HÜKMÜNDEDİR”

Cezalara ilişkin eş genel başkanlar tarafından yapılan açıklamada, Ekim 2016 tarihinde tutuklanan Tuncel ve Kışanak’ın yargılanmalarının hukuksuzluklar ve usulsüzlüklerle dolu olduğu belirtildi.

Açıklamada,  “Bu karar hukuki değil siyasidir, karar Saray’ın emri ile verilmiştir. Bu nedenle de verilen karar bizim açımızdan da vicdanlarda da yok hükmündedir.” denildi.

İKTİDAR YARGISI TARAFINDAN KURGULANDI

İktidar yargısının kumpas kurduğunun ileri sürüldüğü açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “İktidarın güdümünde olduğunu kanıtlayan yerel mahkeme bu kararla Tuncel ve Kışanak şahsında demokratik siyaseti cezalandırmıştır. Adına yargılama denilen bu garabet başından beri böyle kurgulanmış ve kurgulandığı gibi sonuçlandırılmıştır.”

20 TEMMUZ OHAL DARBESİ İLE FARKLI DÜŞÜNENLER HEDEF OLDU

Açıklamada, “Bu zihniyet 100 yıllık Kürt inkarının dayandığı asayişçi, intikamcı uygulamaların devamıdır. Bu uygulamalar sadece Kürtlerle sınırlı kalmayarak bütün demokrasi güçlerini, farklı düşünen herkesi, tüm demokratik muhalefeti tehdit etmektedir. AKP, 20 Temmuz OHAL darbesiyle kendisinden farklı düşünen herkesi hedef almıştır” denildi.

İKTİDARIN CEZALANDIRDIĞI DEMİRTAŞ NOBELE ADAY

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Ağır bedellerle demokrasi mücadelesi veren bizim için kesilen bu cezalar onur nişanesidir. Bu darbeci zihniyet bizleri, faaliyetlerimizi, kadın özgürlük ve eşitlik mücadelesini cezalandırabilir, ama dünyada hayranlık uyandıran mücadelemizi asla engelleyemez.

Bu iktidar cezalandırdıkça Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen Selahattin Demirtaş örneğinde görüldüğü gibi, bizler büyüyeceğiz. Bu kararları alanlar ise dün Kışanak’a Diyarbakır zindanında işkence edenler ve 2 Mart 1994 darbesinin mimarları gibi utançla anılacaklardır.”

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…