Tacize isyan eden öğrencilere okuldan uzaklaştırma cezası!

6 Aralık 2018
Tacize isyan eden öğrencilere okuldan uzaklaştırma cezası!

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde, hakkında taciz iddiasıyla dava açılan bir öğretmenin görevine devam etmesine sessiz kalmayarak 23 Ekim'de eylem yapan 15 öğrenciye 5 gün süreyle uzaklaştırma cezası verildi. Öğrencilerin isyanı sonrası taciz iddialarıyla yargılanan coğrafya öğretmeninin, görev yerinin değiştirilmesine karar verilmişti.

Kadriye Movroğlu Anadolu Lisesi’nde, hakkında taciz iddiasıyla dava açılan coğrafya öğretmeninin görevine devam etmesine sessiz kalmayarak, 23 Ekim'de eylem yapan yüzlerce öğrenciden 15'ine, 5 günlük okuldan uzaklaştırma cezası verildi. Velilere gönderilen disiplin kurulu kararında öğrencilere, "İzinsiz gösteri, etkinlik ve toplantı düzenlemek" suçlaması yöneltildi. Kararda, uzaklaştırma cezasının 10-11-12-12-14 Aralık 2018 tarihlerinde uygulanacağı kaydedildi.

"O ÇOCUKLAR YALNIZ DEĞİLLER"

İki yıl önce lisedeyken tacize uğradığı iddiasıyla coğrafya öğretmenine dava açan E.'nin annesi Melek Hanım karara tepki göstererek, "Kanunen yapabileceğim her yolu deneyeceğim. Bu eylem benim evladım için yapıldı. Bugün bize, yarın bir başkasına. Ben o çocukların arkasını bırakmam. Yalnız değiller." dedi.

NE OLMUŞTU?

Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde, hakkında taciz davası açılmasına ve taciz şikayetlerinin sürüyor olmasına rağmen coğrafya öğretmeninin görevine devam etmesine sesiz kalmayan öğrenciler, 23 Ekim'de okul içerisinde eylem yapmıştı. Öğrencilerin isyanı sonrası taciz iddialarıyla yargılanan coğrafya öğretmeninin, görev yerinin değiştirilmesine karar verilmişti. 

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…