Küresel İklim Eylem Zirvesi Öncesi Küresel Isınmaya Karşı Etkinlikler

7 Eylül 2018
Küresel İklim Eylem Zirvesi Öncesi Küresel Isınmaya Karşı Etkinlikler

Kaliforniya’da 12-14 Eylül’deki Küresel İklim Eylem Zirvesi öncesi 89 ülkede düzenlenecek 748 etkinlikle iklim değişikliğine dikkat çekilecek. Türkiye’de de iklim hareketi gönüllüleri 10 ilde 14 farklı noktada etkinlik düzenleyecek.

Yaşanan iklim krizi hakkında yerel yönetimlerin dikkatini çekmek isteyen iklim hareketi gönüllüleri, 8 Eylül Cumartesi günü 14 noktada sokaklar, meydanlar ve parklarda bir araya gelecek.

Gönüllüler, iklim değişikliğine karşı sorumluları kalıcı önlemler almaya davet edip katılımcıları da konu hakkında bilgilendirici etkinlikler düzenleyecek.

Türkiye’nin yanı sıra 88 ülkede daha düzenlenecek toplam 748 etkinliğin amacı 12 - 14 Eylül tarihlerinde Kaliforniya’daki Küresel İklim Eylem Zirvesi için bir araya gelecek yerel yönetimler ve demokratik kitle örgütlerine Paris Anlaşması’yla uyumlu olarak bir an önce iklim değişikliğini durdurmaya yönelik somut adımlar atmaları için çağrı yapmak.

Türkiye’deki etkinlikler şu noktalarda düzenlenecek:

İstanbul'da Kadıköy Kalamış Parkı ile Sarıyer Kilyos ve Reşitpaşa. Bursa'da Nilüfer Müzik Festivali. İzmir'de Seferihisar Pazar Yeri. Antalya Kaş Merkez ve Alakır Vadisi. Adana'da Abidin Dino Sanat Parkı. Kırklareli Merkez Yayla Parkı. Eskişehir Odunpazarı Meydanı. Balıkesir Ayvalık İsmet İnönü Kültür Merkezi ile Altınoluk Antandros Parkı. Çanakkale Güzelyalı Halk Plajı ve Kazdağları.

Ankara’da ise 9 Eylül Pazar günü 17:30'da Anıttepe Parkı Amfisi'ndeiklim krizi ile mücadele için neler yapılabileceğinin ve yerel seçimler öncesi yerel/ulusal yönetimlerden neler talep edilebileceğinin konuşulduğu bir forum düzenlenecek.

Türkiye etkinlik yerleri ve detayları için tıklayın

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…