'İslami banka'larda 13.5 milyar dolar mevduat var

16 Ağustos 2018
'İslami banka'larda 13.5 milyar dolar mevduat var

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yurttaşlara 'yastık altındaki dolarları Türk Lirası'na çevirin' çağrıları yaparken, 3 Ağustos tarihli Merkez Bankası verileri önemli bir gerçeği göz önüne seriyor. O verilere göre Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının İslami bankalarda 13.5 milyar doları bulunuyor.

Türk Lirası’nın, Amerikan Doları karşında hızla değer kaybetmesi üzerine hem hükümet kanadından hem de bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ‘yastık altındaki’ dolar ve altınların TL’ye çevrilmesi çağrıları yapıldı. Cumhurbaşkanının seslendiği ancak varlıklarını yastık altında değil ABD doları cinsinden İslami bankalarda tutan gerçek kişiler nasıl tutum alıyor? Bu bankalardaki bu mevduat miktarında bir artış var mı?

Duvar'dan Mühdan Sağlam'ın haberinde, Merkez Bankası’nın son dört aylık İslami Bankalarda gerçek kişilere ait hesaplarda bulunan dolar cinsi mevduatların toplam miktarı, 27 Nisan 2018’de 13.96 milyar olurken bu meblağının seçimler öncesinde 14. 327 milyar dolara çıktığı görülüyor.

Temmuz ayında mevduatların miktarında yaklaşık bir milyar dolar bir düşüş yaşanıyor ve 13.3 milyar dolara geriliyor. 3 Ağustos 2018 itibariyle söz konusu mevduat miktarında yeniden yükselişe geçildiği ve toplam meblağının 13. 5 milyar dolara çıktığı görülüyor.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…