İnce: Sandıkta oyumuzu çalıyorlar hikayesi sona ermeli artık

30 Temmuz 2018
İnce: Sandıkta oyumuzu çalıyorlar hikayesi sona ermeli artık

BEN ÇATIŞMADAN KORKMAM --‘Sandıklardan gelen bilgileri bana değil, partiye gelir. Seçim ikinci tura kaldığını söylüyor ve ben ondan duyuyorum. Benim açıklayacak bir şey yok. Milletin önüne nasıl çıkayım. CHP'den sağlıklı sonuçlar gelmiyordu. Yerlerde mi sürünseydi parti?

Olağanüstü kurultay toplanması için çabalayan Muharrem İnce, yarına kadar 1.250 imza toplanmaması halinde kenara çekileceğini söyledi. 

Koltuk derdinde olmadığını belirten İnce, derdinin Türkiye olduğunu ifade etti.

Halk TV canlı yayınına katılarak soruları yanıtlayan İnce, CHP'den 4 milyon daha fazla oy aldığını ve 15 milyon seçmene bir uyarıda bulunduğunu kaydeden İnce, CHP'deki değişimin Türkiye için değişim anlamına geldiğini savundu.

24 Haziran seçimlerinde hile yapıldığı iddialarıyla ilgili de İnce, "Sandıkta oyumuzu çalıyorlar hikayesi sona ermelidir. Yeni bir durumu daha söyleyeyim. Yeni seçilen milletvekili arkadaşlara söylüyorum, parlamento bitmiştir. Sokak mücadelesidir. Değişen duruma göre tüzüğünü demokratikleştirmelidir" yorumunu yaptı.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki mağlubiyet içinse, "Hepimiz seçimin ikinci tura kalacağını düşünüyorduk. YSK'nın bizi rahatsız edecek bir karar aldı mı diye sorduğumda olmadığını söylediler. Avukatları oraya çağırmanın anlamı yoktu. 16 Nisan'da olduğu gibi bir şey yapılmadı" diyen İnce'nin açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Sandıklardan gelen bilgileri bana değil, partiye gelir. Seçim ikinci tura kaldığını söylüyor ve ben ondan duyuyorum. Benim açıklayacak bir şey yok. Milletin önüne nasıl çıkayım. CHP'den sağlıklı sonuçlar gelmiyordu. Yerlerde mi sürünseydi parti?

İYİ Parti, HDP, Saadet Partisi, AK Parti seçimleri değerlendirdi. Kaç tane ıslak imza var partinin elinde?

Milletvekilleri imza verenlerin peşinde. Bunu değiştireceğiz.Delegelere yapılan teklifleri gösteririm sayın Genel Başkan'a isterse.  Ben yakın bir tehlike görüyorum. Önümüzde yerel seçim var, belediyelerin yarısını kaybediyoruz. Kadın delegelerimize sesleniyorum, kendi anayasasına uymayan bir CHP var. 

CHP'nin ruhunu yenilgi teslim almış. Bu kurultay gerçekleşirse, Eylül'de yeniden kurultay olacak. Sandıktan kim çıkarsa o aday olacak. AKP'nin tüzüğü ile CHP'nin tüzüğü aynı.

Koltuk derdinde değilim. Türkiye'nin kaderi 1250 arkadaşımızın elindedir. 1250 arkadaşıma söylüyorum, sakın Kılıçdaroğlu'nu, İnce'yi dinlemeyin. Ben aday olarak neden açıklama yapayım ki? Başında genel başkan ve yardımcıları var, neden ben yapayım. Çatışma olacaksa haklı zeminde olmalıdır. Korkmam ben çatışmadan. 

188 bin ıslak imzalı tutanak  olacak, oyunuz çalınmış o zaman sokağa çağırırsın insanları. Ben çatışmadan korkmam. Ama elde meşru bir dayanak olması lazım.

Ben Kılıçdaroğlu'nun karşına çıkmayacağım sözünün arkasındayım. Şartlar bunu gerektirdi.Türkiye'de yeni bir dönem var artık. Sayın Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayı olacak mı? 5 yıl sonra bence aday olmayacak. O zaman koltuktan ayrılmalıdır. Ben genel başkan olursam "Cumhurbaşkanı adayı olacak mıyım?" Aday adayı olacağım. Üyelerin önüne sandık koyacağız.

Sandıkta oyumuzu çalıyorlar hikayesi sona ermelidir. Yeni bir durumu daha söyleyeyim. Yeni seçilen milletvekili arkadaşlara söylüyorum, parlamento bitmiştir. Sokak mücadelesidir. Değişen duruma göre tüzüğünü demokratikleştirmelidir.

CHP yönetimi güvenoyunu kaybetmiştir. Ben 10 gündür hiçbir yerde konuşmadım. İmza nasıl geri çekilir? Hepsini takip edeceğiz. Çekildi nereye gitti, oraya bakacağız.

59 il başkanı sözde açıklama yapıyor. Orada 36-37 il başkanı var."

 

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…