Berna Laçin’e 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

25 Temmuz 2018
Berna Laçin’e 1 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

HAKLIYIM, O YÜZDEN RAHATIM diyen Laçin, “Benim için çok anlamlandırabileceğim bir şey değil, hukuken baktığımda da yazdığımın suçla ilgisi yok. Açsınlar dava, ben çok rahatım. İnsanda haklılığın verdiği bir rahatlık oluyor'' 

Çocuklara yönelik cinsel istismar ve öldürme eylemleri sırasında sosyal medya hesabında paylaşımda bulunan Berna Laçin hakkında, ‘Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılama’ suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

‘YAZDIĞIMIN SUÇLA ALAKASI YOK!’

Sözcü’den Sercan Meriç’e konuşan Laçin, “Benim için çok anlamlandırabileceğim bir şey değil, hukuken baktığımda da yazdığımın suçla ilgisi yok. Açsınlar dava, ben çok rahatım. İnsanda haklılığın verdiği bir rahatlık oluyor. Gerçekten gereksiz de bir şey. Anlamıyorum da. Beni endişenlendiren bir şey de değil” dedi.

‘İDAM ÇÖZÜM OLSAYDI MEDİNE TOPRAKLARINDA TECAVÜZ REKOR KIRMAZDI’

Peş peşe yaşanan çocuk ölümlerinin ardından idam tartışmalarına hakkında tweet atan Berna Laçin, “İdam çözüm olsaydı. Medine toprakları tecavüzde rekor kırmazdı! Konuşturmayın şimdi beni! Bırakın artık bilim insanları, nörologlar, psikiyatrlar, psikologlar, toplum bilimcileri, hukukçular el birliği verip çare üretsin. Devlet, tribün sesleriyle toplum inşaa etmez!” demişti. Tweetin ardından Laçin hakkında ‘halkın dini değerlerini aşağılama’ suçundan soruşturma başlatılmıştı.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…