CHP'li Eren Erdem 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlaması ile gözaltına alındı

29 Haziran 2018
CHP'li Eren Erdem 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçlaması ile gözaltına alındı

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi ve CHP'den 25-26. dönem İstanbul Milletvekili olan Eren Erdem, Twitter'dan gözaltına alındığını duyurdu.

Erdem, attığı tweetinde, "An itibariyle gözaltına alındım. Gerekçemi bilmiyorum. Polisler tarafından evimin önünden gözaltına alındım. Kamuoyunun bilgisine sunarım" dedi.

Tweet

CHP'nin PM üyelerinden Necati Yılmaz, attığı bir dizi tweette ise şu açıklamalarda bulundu:

"İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Silahlı Terör Örgütü Üyeliği suçlaması ile açılan davadan verdiği yakalama kararı ile Eren Erdem şu anda Ankara Emniyeti'nde. Buradan İstanbul'a götürülecek. Şu an Namık Havutça ile yanındayız, sağlık durumu iyi.

Milletvekilliği bitti Eren Erdem Ankara'da evinin önünde gece yarısı saat 2'de gözaltına alındı. Suçlama: "Terör Örgütü Üyeliği." Susturamadıklarını suçluyorlar.

"Eren Erdem Ankara Emniyeti'nde gözaltında. Yanından yeni ayrıldık. Düşünmeden edemiyorum. Eren Erdem çalışkanlıkta mı, birikimde mi, cesarette mi, kamuoyu desteğinde mi, hangi konuda daha eksikti? Neden listelerde yer bulamayıp, dokunulmazlığı olmaksızın korunmasız bırakıldı?"

'Düşman ceza hukuku'

Eren Erdem'in CHP tarafından seçimlerden önce hazırlanan milletvekili aday listelerinde adının yer almaması tartışmalara yol açmıştı.

CHP'li milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise "Ankara Emniyet Müdürlüğü ile konuştum. İstanbul 35. ACM'nin yakalama kararı üzerine gözaltına alınmış ve karar nedeni ile İstanbula götürülecek. Necati Yılmaz yanında şu anda. Yargı yurt dışı yasağından sonra anlaşılan hızla yakalama kararı vermiş. Uygulanan 'düşman ceza hukuku'" açıklamasında bulundu.

22 yıl hapsi isteniyor

Erdem hakkında İstanbul Başsavcılığı, FETÖ'ye yardım suçlamasıyla 22 yıl hapis talep ederek iddianame hazırlamıştı. Erdem’le ilgili suçlamalar arasında MİT TIR’ları operasyonuna ilişkin tutanaklarının kendisinde bulunması ve bunları yayması da yer alıyor. Ayrıca Erdem’in Zaman gazetesine yönelik operasyon yapıldığı gün gazeteye giderek destek olması savcı tarafından örgüte yardımın kanıtlarından biri olarak gösteriliyor.

Eren Erdem’in 22 Mayıs’ta Atatürk Havalimanı’ndan Almanya’ya gidişi bu dava kapsamında konan yurtdışı yasağı nedeniyle engellenmeşti.

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…