Son anket Metropoll'den

14 Haziran 2018
Son anket Metropoll'den

Son ankete göre HDP barajı geçemezse Cumhur ittifakı meclisi alıyor. Metropoll Araştırma Şirketi sahibi Prof. Dr. Özer Sencar ''seçmenin yüzde-8'i gerçek fikrini söylemiyor'' dedi.

MetroPOLL Araştırma şirketinin kurucusu Özer Sancar, anket yasağına sayılı dakikalar kala şirketinin yaptığı son anketi sosyal medya hesabından paylaştı. Sancar'ın paylaştığı ankete göre Cumhur İttifakı mecliste çoğunluğu kaybediyor.

anket

Anket sonuçlarına göre (kararsızlar dağıtıldığında) Millet İttifakı ve HDP, mecliste AKP-MHP ittifakını geride bırakıyor.

anket

Yüzde 8 gerçek fikrini söylemiyor

Özer Sencar, bir takipçinin sorusuna verdiği cevapta, diğer araştırma şirketlerde olduğu gibi, kendi araştırmalarında da anketorleri reddedenlerin yuksek oranda olduğunu belirtti.

Uzmanlara göre, OHAL ve KHK uygulamaları nedeniyle bu kesim sandıkta kime oy vereceği konusunda suskun kalmayı ya da yalan söylemeyi tercih ediyor. Bu kesimin kime oy vereceği ise, seçim sonucunu belirleyecek en önemli etken olacak.

DW Türkçe’ye konuşan Metropoll Araştırma Şirketi sahibi Prof. Dr. Özer Sencar “24 Haziran seçimlerine gittiğimiz şu dönemde de yüzde 8 gibi bir seçmen kitlesi kararsız ve cevapsız gözüküyor. Yani ya gerçekten daha kime oy vereceklerine karar vermediler, ya da karar verdiler ama söylemiyorlar. Türkiye’deki mevcut korku ortamı nedeniyle siyasi tercihlerini yansıtmak istemiyor olabilirler.” dedi.

Kürt illeri anketi: HDP ve İnce önde

Rawest Araştırma Şirketi, 2-3 Haziran tarihleri arasında Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Dersim, Diyarbakır, Hakkari, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Urfa ve Van illerinde bin 537 kişi ile yüz yüze görüşmeye dayanan anketini yayınladı. Ankete katılanların Cumhurbaşkanlığı seçimindeki oy eğilimi şöyle paylaşıldı:

Selahattin Demirtaş yüzde 54, Recep Tayyip Erdoğan yüzde 36,4, Muharrem İnce  yüzde 6.1, Temel Karamollaoğlu yüzde 1.7 ve Meral Akşener yüzde 1,5.

Ankete göre seçimlerde ikinci tura Erdoğan-İnce kalırsa HDP seçmeninin yüzde 66,9 Muharrem İnce’ye destek vereceğini söylüyor. Erdoğan-Akşener kalması durumunda Akşener diyen HDP seçmenin oranı yüzde 24,6.

 

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…