Pervin Buldan: Recep Bey’in dilinde HDP var, Demirtaş var çünkü kabusu olduk

13 Haziran 2018
Pervin Buldan: Recep Bey’in dilinde HDP var, Demirtaş var çünkü kabusu olduk

Selahattin Demirtaş’ın idamını gündeme getiriyorlar. Bu ülkenin tarihi idamlarla dolu. Bu ülkede Seyit Rızaları, Deniz Gezmişleri, kendi başbakanlarını, Adnan Menderesleri idam ettiler. Ama güçleri Selahattin Demirtaş’a yetmeyecektir.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim çalışmaları kapsamında Adana’da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın HDP ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı eleştirmesine değinen Buldan, “Kabus görmeye başlamışlar. Özellikle Recep Bey kabus görüyor. Gece rüyalarında Selahattin Demirtaş’ı görüyor. Artık meydanlarda dilinde sadece Demirtaş var. Her gün bir yalan her gün bir iftira. Bununla siyaset yapmaya çalışıyor. Bu korku onlara yalandan başka bir şey getirmiyor. Recep Bey’in ağzında sadece HDP var” dedi.

Ceyhan’daki binlerce kişinin katıldığı kadın buluşmasında konuşan Buldan, şu ifadeleri kullandı:

Kimse yanlış anlamasın bu bir miting değil, bu küçük bir buluşma. Bizim buluşmalarımız mitinge dönüşüyor, mitinglerimiz Serhildan oluyor. Ceyhan kararını vermiş. Ceyhan 24 Haziran’a hazır. Bu coşku, 24 Haziran’da sandıklara yansıyacak. Recep Tayyip Erdoğan ve AKP’ye bir ders olacak.

‘ERDOĞAN BÜTÜN MİTİNGLERİMİZİN İSTİHBARATINI ALIYORMUŞ’

Burayı muhtemelen izliyorlar, kontrol ediyorlar. Recep Tayyip Erdoğan bütün mitinglerimizin istihbaratını alıyormuş. Gördükleri onların bize yaptıklarına karşılık bir derstir. Onlar bizim cesaretimizden korkuyorlar. Onlar bizim siyasetimizden korkuyorlar. Onlar Kürtlerden, bu ülkenin farklılıklarından korkuyorlar. Ama bu korkunun ecele faydası yoktur.

‘RECEP BEY’İN DİLİNDE SADECE HDP VAR, DEMİRTAŞ VAR ÇÜNKÜ KABUSU OLDUK’

Kabus görmeye başlamışlar. Özellikle Recep Bey kabus görüyor. Gece rüyalarında Selahattin Demirtaş’ı görüyor. Artık meydanlarda dilinde sadece Demirtaş var. Her gün bir yalan her gün bir iftira. Bununla siyaset yapmaya çalışıyor. Bu korku onlara yalandan başka bir şey getirmiyor. Recep Bey’in ağzında sadece HDP var. Çünkü Selahattin Demirtaş’ı rehin aldıklarını zannediyorlar. Bilmiyorlar ki bu meydanlarda milyonlarca Selahattin Demirtaş var. Burada herkes bir Selahattin Demirtaş, herkes Figen Yüksekdağ, herkes Gülser Yıldırım, herkes Selma Irmak.

Onlar milletvekillerimizi cezaevlerine koyduklarını, rehin aldıklarını zannediyorlar. Bilmiyorlar ki cezaevinde bile arkadaşlarımız bizimle mücadele ediyorlar. Onların sesi kesilemez. Hiçbir güç zindanlardaki arkadaşlarımızın sesini kesmeye, Kürdü inkar etmeye, katletmeye yetmez. Bunların hesabını 24 Haziran’da soracağız.

‘KÜRTLER NE DEMİRTAŞ’IN NE DE BİR BAŞKASININ İDAMINA İZİN VERMEZ’

Bugün meydanlarda idam siyaseti yapıyorlar. Sevgili Selahattin Demirtaş’ın idamını gündeme getiriyorlar. Bu ülkenin tarihi idamlarla dolu. Bu ülkede Seyit Rızalar, Deniz Gezmişleri, kendi başbakanlarını, Adnan Menderesleri idam ettiler. Ama güçleri Selahattin Demirtaş’a yetmeyecektir. Kürtler buna izin vermez. Kürtler ne Demirtaş’ın ne de bir başkasının idamına izin vermez. Allah’ın izniyle 24 Haziran’da bütün bu anlayışı sandıklara gömeceğiz.

‘KÜRTLER SAVAŞA HAYIR DİYOR’

Onların anlayışı sadece kendi çıkarları için savaştır, kandır, gözyaşıdır. Ama bu ülkede HDP var. HDP bu ülkenin umududur, barışa inancıdır. Onlar istedikleri kadar savaşta ısrar etsinler. Bugün kendi geleceklerini savaş üzerinden dizayn etmeye çalışıyorlar. Geçmişte yaptılar ama başarılı olamadılar. Çünkü Kürtler savaşa hayır diyor.

‘NE BİR ASKERİN NE BİR SİVİLİN NE BİR GERİLLANIN BURNU KANASIN’

Kerkük’e gittiler, Afrin’e gittiler. Bu ülke Afrin’e gidişten bir şey kazandı mı? Hayır, sadece cenazaler geldi. Kimse cenazeler üzerinden siyaset yapmasın. Ne bir askerin ne bir sivilin ne bir gerillanın burnu kanasın. Şimdi de hedeflerinde Mahmur ve Kandil var. Bu halk bunun iznini vermeyecek. Kandil’e Mahmur’a girişinize onay vermeyecek.

‘HDP’NİN GÜÇLÜ BİR TEMSİLİYETLE PARLAMENTO'YA GİRMESİ LAZIM’

Türkiye halkları savaş istemiyor. Bunun için, barış için, adalet için HDP’nin güçlü bir temsiliyetle Parlamento'ya girmesi lazım. Ama onlar HDP’yi baraj altında bırakmak istiyor. Türkiye halklarıysa HDP’yi Parlamento'da görmek istiyor, "HDP’siz bir parlamento eksik kalır" diyorlar. Bu inanç var. Bu yüzden sandıklarımıza sahip çıkalım, oylarımızı çaldırmayalım. 

‘ÇUKUROVA’NIN VERİMLİ TOPRAKLARI SİZİN TARIM ALANINIZ OLACAK’

AKP Hükümeti’nin 16 yıllık iktidar dönemini herkes biliyor. Herkes bu zulmü yaşadı. Herkes onların zulmünden nasibini aldı. Çukurova’da Adana’da yaşayan halkımız, işçimiz, emekçimiz, kadınımız, gencimiz bu politikalardan etkilendi. Emekçi arkadaşlarım, tarım alanlarını kapattılar, sizleri başka illere gitmek zorunda bıraktılar. Gittiğiniz yerlerde linç kampanyalarıyla karşılaştınız. Sadece Kürt olduğunuz için linç kampanyalarıyla karşılaştınız. 24 Haziran’dan sonra Çukurova’nın verimli toprakları sizin tarım alanınız olacak. Kendi yurdunuzda çalışacaksınız. Sizi yerinizden etmeye kimsenin hakkı yok.

Adana halkının, Ceyhan halkının yapması gereken bir şey var. Milletvekili adaylarımızı sahiplenmenizi, bağrınıza basmanızı istiyoruz. Sizin sesiniz olarak parlamentoya göndermenizi istiyoruz. Adana bu sefer büyük bir başarı elde edecek. Adana halkı kararını verirken kendi geleceğini de garanti altına alacak. İki şeyden biri tercih edilecek. Karanlıktan ya da aydınlıktan yana olunacak. Karanlıktan yana olanların tercihi AKP - MHP koalisyonudur. Ama ikinci tercihiniz bizim geleceğimiz, aydınlık yarınlarımızdır, HDP’dir, bu ülkenin umududur, kadınların gençlerin umududur.

‘ROBOSKİ’Yİ, SUR’U, CİZRE’Yİ, NUSAYBİN’İ, GEVER’İ UNUTMAYIN’

Biz çok büyük bedeller ödedik. Sandık başına gittiğinizde elinizi vicdanınıza koyun; Roboski’yi, Sur’u, Cizre’yi, Nusaybin’i, Gever’i unutmayın. Onların bize yaşattıklarını unutmayın. Biz yoldaşlarımızın ailelerine söz verdik Roboski’de katledilen çocuklarımızın ailelerine, Nusaybin’de, Gever'de hayatını kaybeden çocuklarımızın ailelerine söz verdik; AKP hükümetinden hesap soracağız dedik.

‘24 HAZİRAN’DA AKP’NİN AMPULLERİNİ HEP BİRLİKTE PATLATACAĞIZ’

Biz büyük bir başarıyı 7 Haziran’da yakalamıştık. Ancak o büyük zaferi hazmedemediler. Bu ülkeyi tekrar seçime götürdüler. Ama şimdi söz veriyoruz; 24 Haziran’ın 1 Kasım’ı olmayacak. Başarımızı da zaferimizi de kabul edecekler. Bu ülke Recep Tayyip Erdoğan’a mahkum değil. Bu ülke AKP’ye muhtaç değil. Bu ülkede umut var, bu ülkede HDP var, bu ülkede Selahattin Demirtaş var. Bu ülkede HDP ve Selahattin Demirtaş olduğu sürece kimse karamsarlığa kapılmasın, kimse kaygı duymasın. Kimse bu ülkede yaşayan halkları, farklı inançları yok sayamayacak. 24 Haziran’da AKP’nin ampullerini hep birlikte patlatacağız.

12 gün kaldı. Sabreden derviş muradına ermiş. Biz de muradımıza ereceğiz. 24 Haziran’da hep birlikte halay çekeceğiz, hep birlikte horon tepeceğiz, hep birlikte zılgıt çekeceğiz. Buna inanın.

Demokrat Haber/Adana

ANALİZ

ANALİZFaşizm ve İç Savaş

Faşizm ve İç SavaşErdoğan- Bahçeli ikilisinin ya da Cumhur ittifakının ülkede iç savaşı da göze…